17
Mayıs
2024
Cuma
GEMLİK - BURSA

Gemlik AKP'de toplu istifa

Bursa'nın Gemlik İlçesi'ne bağlı Küçükkumla Beldesi'nde AKP'nin kurucu belde başkanı ve belediye başkan aday adayı Cevdet Ünal ile birlikte yönetim kurulu üyelerinin de aralarında bulunduğu toplam 29 kişi partiden istifa etti.
AKP Bursa İl Başkanı Hayrettin Çakmak'ın dün Küçük Kumla Belediye Başkanı adayı olarak emekli bankacı Ünal Bayrak'ı açıklamasının ardından harekete geçen aday adaylarından Cevdet Ünal ve ekibi, ilçe başkanı Enver Şahin ve belde başkanı Sedat Yaşar'ın kendilerini kandırdığını öne sürerek, yapılan siyasi haksızlığı hazmedemediklerini söyledi. Parti binası önünde basın toplantısı düzenleyen Cevdet Ünal, partiden istifasını verenlerin sayısının üyelerle birlikte 150'ye ulaştığını bildirdi.
AKP Küçük Kumla teşkilatının kurucu başkanı olduğunu hatırlatan Ünal, partiyi kısa sürede toparlayarak beldede 50'yi geçmeyen oy sayısını 3 Kasım seçimlerinde 457'ye çıkardıklarını ve AKP' yi beldede 3. parti yaptıklarını söyledi. Belediye başkan adayı olmak için belde başkanlığını Sedat Yaşar'a bıraktığını ve her zaman kendisine ve yönetimine destek olduklarını savunan Cevdet Ünal, Sedat Yaşar'ın bu desteğe rağmen ilçe başkanı Enver Şahin ile işbirliği yaparak Ünal Bayrak'ı desteklediğini kaydetti.
AKP belde teşkilatında üyelerin büyük çoğunluğunun kendisine destek verdiğini öne süren Cevdet Ünal, temayül yoklamasında da kendisinin 1. olduğunu belirterek, buna rağmen sonuçları açıklamayan AKP il yönetiminin de siyasi suç işlediğini bildirdi.
"Sonuçlar açıklanmayacaktı ise temayül yoklaması niye yapıldı?" diye soran Cevdet Ünal, "İl, belde ve ilçe yönetimi Küçük Kumlalı AKP'lileri kandırdı. Adayları Ünal Bayrak belli olmasına rağmen bizlerle oyun oynandı. Bunun bedeli sandıkta ağır ödenecektir. 3 Kasım seçimlerinde AK Parti'ye oy veren 457 kişinin belediye başkan adayı olarak beni istedikleri ile ilgili imzalı dilekçeleri elimde. Mevcut 15 kişilik belde yönetiminden 10 kişi istifa etti. Ayrıca yedek listeden de 10 kişi ile gençlik kollarından 8 kişi istifa etti. İstifa sayısı elimdeki dilekçelere göre üyelerle birlikte 150'ye ulaşmış durumda. Bu sayı daha da artacaktır" dedi.
İstifa eden yönetim kurulu üyeleri, AKP'nin Küçük Kumla'da büyük kan kaybına uğradığını iddia ederek, 28 Mart seçimlerinde blok olarak belirlenecek bir başka parti adayının destekleneceğini belirttiler.
HURŞİT TOPAL -BURSA (İHA)
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2004 Pazar 17:51:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?