25
Mayıs
2024
Cumartesi
GEMLİK - BURSA

Gemlik ikinci üniversite için hazır

GEMLİK İKİNCİ ÜNİVERSİTE İÇİN HAZIR

Gemlik Belediye Başkanı Fatih Mehmet Güler, siyasi partilerin ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle bir araya gelerek, Gemlik'in ikinci üniversite için hazır olduğunu söyledi.

Bursa'ya ikinci üniversite yapılmasına karar verilmesinin ardından Gemlik'teki dinamikler harekete geçti. Belediye Başkanı Fatih Mehmet Güler, siyasi partilerin ilçe başkanları ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle Almira Otel'de bir araya gelerek basın toplantısı düzenledi. Fatih Mehmet Güler, "Gemlik'te güzel bir birliktelik oluştu. Gemlik Bursa'da kurulacak ikinci üniversiteyi istiyor. Bursa için hepimiz birlikte hareket ediyoruz. Gemlik'te Suni İpek Yerleşkesi hazır olarak bekliyor. Bursa ikinci üniversitenin nerede olmasını tartışıyor ama bu potansiyele sahip şehir. Kurulacak üniversitenin nitelik açısından kaliteli olmasını önemsiyor ve Gemlik'in bu şartlara uygun olduğunu düşünüyorum" dedi.

İl Genel Meclis Başkanı Nurettin Avcı da ilçenin üniversite için yeterli kapesiteye sahip olduğunu belirterek, "Biz görev olarak hiçbir ilçeyle yarış içerisinde değiliz. Biz diğer ilçelere göre biraz daha öndeyiz. Gemlik yıllardır üniversite için hazırlanıyor. Gemlik bu karar alındığında hemen işe başlanacağı bir ortama sahip ilçedir. Gemlik'te yarın fakülte kararı çıksa 2 ay sonra ders başı yapılabilir. Bursa'da bir araştırma yapılsa büyük çoğunluk Gemlik'in adını söyler. Kimseyle yarışmadan ve kaş göz yarmadan ilçemizi en iyi şekilde anlatmak istiyoruz" diye konuştu.

AK Parti Gemlik İlçe Başkanı Oktay Kahveci ise, "Üniversitenin Gemlik'e gelmesi her konuda avantaj sağlayacak. YÖK ikinci üniversite kararı alırken bundan Bursa kazandı. Biz Bursa'nın merkez ilçesi olduğu için talibiz. Ancak İnegöl ile karşı karşıya gelerek siyasi polemik içerisine girmek istemiyoruz. Altan Karapaşaoğlu ile Sedat Kızılcıklı'nın karşı karşıya getirilmelerini doğru bulmuyorum. Obektif kriterlerle karar verildiğinde bu işin Gemlik'te olacağı kararına varılacaktır " şeklinde konuştu.

AK Parti Bursa Milletvekili Altan Karapaşaoğlu ise toplantıya Ankara'dan telefonla bağlanarak, üniversitenin Gemlikte hayat bulması için çalışmalara devam ettiklerini belirterek, "Gemlik bu üniversiteyi hak ediyor. Biz Ankara'da üzerimize düşeni yapacağız. Nereye yapılırsa yapılsın bundan Bursa kazanacak" diye konuştu.

GEMLİK İKİNCİ ÜNİVERSİTE İÇİN HAZIR
İHA
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2009 Çarşamba 13:12:00
Güncelleme :16 Aralık 2009 Çarşamba 23:35:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?