19
Mayıs
2024
Pazar
GEMLİK - BURSA

Gemlik İmam Hatip Lisesi hastaneye dönüştürülüyor

Bursa’nın Gemlik İlçesi’nde İmam Hatip Lisesi inşaatının SSK Hastanesi’ne dönüştürülmesi için çalışmalar hızlandırıldı.

AK Parti Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı ile birlikte Gemlik’e gelen SSK Genel Müdürü Servet Rüştü Karahan, 10 yıl önce temeli atılan ve yıllardır yüz üstü duran İmam Hatip Lisesi inşaatında incelemelerde bulundu.

Binayı çok beğendiğini ve hastane için yapılacak değişiklerle uygun hale getirilebileceğini söyleyen Karahan, takas işleminin olabilmesi için yaklaşık 2 trilyonluk bir inşaat yatırımının Gemlik halkı ve sanayicisi tarafından yapılması gerektiğini belirtti. Karahan, Gemlik halkı ve sanayicisinin desteği ile inşaatı tamamlanacak olan binanın 4 trilyon civarında tutan malzemesinin ise SSK Genel Müdürlüğü tarafından karşılanabileceğini ifade etti.

Gemlik İmam Hatip Lisesi Yaptırma Derneği’nin kendilerine yazılı olarak müracaat ettiğini anlatan Karahan, yönetim kurulu toplantısında takasın gerçeklemesi için gayret sarf edeceğini, ancak AK Parti ilçe başkanının 2 trilyon civarında olan maliyeti Gemlik halkının karşılayacağına dair söz vermesi gerektiğini dile getirdi.

Milletvekili Kızılcıklı ise konunun kendilerine iletilmesinin ardından genel müdürü Gemlik’e davet ettiğini, Gemlik’in ihtiyacı olan SSK Hastanesi için burasının uygun olduğunu, yapılacak hastanenin Orhangazi ve İznik halkına da hizmet vereceğini kaydetti.

BURSA (İHA) -
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2004 Pazar 17:14:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?