20
Mayıs
2024
Pazertesi
GEMLİK - BURSA

Gemlik İskelesi'ne güvenlik tadilatı

Mudanya Belediyesi’nin ardından Gemlik Belediyesi de Dünya Denizcilik Örgütü’nün (IMO) 11 Eylül terör saldırıları sonrasında limanlar ve gemilerin güvenliği için getirdiği standartlara (ISPS Code) uygunluk sağlamak için çalışmalara başladı.
Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Turgut, ilgili bakanlığın görevlendirdiği firmanın yapacağı tetkik sonrası kendilerine sunacağı rapor doğrultusunda bir dizi çalışma yapacaklarını ifade ederek, çalışmaların bu hafta içinde başlayabileceğini söyledi. Turgut, uluslararası gemi ve liman tesisi güvenlik koduna tabi Türk bayraklı gemilerde ve liman tesislerinde 1 Temmuz 2004’ten sonra standart güvenlik önlemlerinin uygulanacağını bildirdi.
Rapor gelmeden kesin bir açıklama yapmayı uygun görmediğini dile getiren Başkan Turgut, buna karşın Mudanya Belediyesi’nin yapmış olduğu çalışmaların benzerinin gerçekleştirilebileceğini kaydetti. Gemlik İskelesi’nde güvenlik birimi oluşturabileceklerini, iskelenin etrafını tel örgülerle çevirebileceklerini ve ayrıca iskele bölgesinde kamera sisteminin oluşturulabileceğini vurgulayan Turgut, bunların yanı sıra iskeleye giriş ve çıkışların kurulacak kontrol istasyonundan denetlenebileceğini ve uluslararası gemi trafiğine açık bir iskelenin bu yönde açık tutulabilmesi için de bölgedeki ekonomik faaliyetlerin artırılmasına katkıda bulunma anlamında da düzenlemeler yapılabileceğini belirtti.
Denizcilik Müsteşarlığı’nın raporunun bu hafta gelebileceğini ve kısa sürede bu hazırlıkları yapabileceklerini anlatan Mehmet Turgut, belediye olarak iskele meydanına park eden araçlara karşı duyarlı olduklarını da savunarak, "Sürekli bu insanları uyardık. Yayaların, vatandaşların buradaki gezi alanlarını kapatmayın, haklarına tecavüz etmeyin diye, ancak hiç kimse buna uymuyor. Şimdi belediye olarak yasal yaptırımları kullanacağız. İskele meydanını otopark olmaktan kurtaracağız" dedi.
BURSA - İHA
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2004 Çarşamba 00:58:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?