18
Mayıs
2024
Cumartesi
GEMLİK - BURSA

Gemlik'in Bursa Büyükşehir Belediyesi sınırlarına dahil edilmek istenmesine MHP'den tepki

Gemlik İlçesi’nin Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin sınırlarına dahil edilmek istenmesine Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) tepki gösterdi.

Türk Eğitim-Sen’i ziyaret eden MHP Gemlik İlçe Başkanı Mehmet Kayaoğlu, geçen hafta TBMM’den geçerek onay için Çankaya’ya gönderilen yeni kanunla Gemlik’in belde ve köyleriyle birlikte Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlanacağını, ancak bunun büyük sıkıntıları beraberinde getireceğini söyledi.

Gemlik Ticaret ve Sanayii Odası başta olmak üzere bütün sivil toplum kuruluşlarıyla görüşerek, bu kanunun ilçeye vereceği zararlar hakkında vatandaşları bilgilendireceklerini anlatan Kayaoğlu, "Bir gece yarısı operasyonuyla Meclis’ten geçirilen yeni Büyükşehir Kanunu ile Gemlik’in Bursa’ya bağlanması bir talihsizliktir. Bunun maddi ve manevi yansımaları önümüzdeki günlerde hissedilecek. Ancak bu oldu bittiyi sessiz sedasız kabullenemeyiz" dedi.
Türk Eğitim-Sen İlçe Temsilcisi Şakir Eker de, Gemlik’in Büyükşehir Belediyesi’ne bağlanmasına karşı olduklarını ifade etti.

BURSA-(İHA)
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2003 Pazartesi 00:00:14
Güncelleme :14 Ocak 2004 Çarşamba 13:45:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?