25
Mayıs
2024
Cumartesi
GEMLİK - BURSA

Gemlilikler acil servis istiyor

GEMLİLİKLER ACİL SERVİS İSTİYOR

Gemlik’te bir süre önce oluşturulan Emek Platformu üyelerinin Sahil Devlet Hastanesi binasından kaldırılan acil servisin tekrar hizmet vermesi için başlattığı imza kampanyası devam ediyor.

Aralarında Türk Metal Sendikası, Genel İş Sendikası, Liman İş Sendikası, Petrol İş Sendikası, Kesk, İşçi Emeklileri Derneği ve Zeytin Üreticileri Komisyonu’nun bulunduğu heyet imza topluyor. İmza kampanyası ile alakalı yapılan açıklamada, "Bilindiği gibi 5510 sayı ve 1 Ekim 2008 tarihli Sosyal Güvenlik ve Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu uyarınca ülkemizde bulunan sosyal güvenlik kuruluşları SGK adı altında birleştirilmiştir. Bunun sonucunda Gemlik ilçesinde var olan iki hastaneden biri önce Sahil Devlet Hastanesi daha sonra diş ünitesine çevrilmiştir. Ancak daha sonraki dönemde Sahil Devlet Hastanesinde bulunan acil polikliniği kapatılmış ve sadece Manastır’da bulunan Muammer Ağım Gemlik Devlet Hastanesi binasında hizmet vermeye başlamıştır" denildi.

Şehir merkezinde bulunan acil polikliniğinin kapatılması yüzünden Gemlik halkının mağdur olduğuna işaret edilen açıklamada şu görüşlere yer verildi: "Acil polikliniği tek olduğu için kalabalık olmakta ve yaklaşık 100 bin kişi olan Gemlik halkı bu hizmetten yeterince faydalanamamaktadır. Yazın Kumla ve Kurşunlu mahallelerine çok sayıda tatilcinin gelmesi dolayısıyla nüfus yaklaşık 200 bin kişiye çıkacak ve dolayısıyla buradaki iş yükü daha da fazla artacağından dolayı vatandaşların yeterli hizmeti alamaması gibi bir sakınca doğacaktır. Manastır’da bulunan Muammer Ağım Gemlik Devlet Hastanesi binası şehir dışında olduğu için buraya gelmek güç olup bir taşıt tutmayı gerektirmekte bu durumda parası olmayan kişiler için sıkıntıya sebebiyet vermektedir. Manastır’da bulunan Muammer Ağım Gemlik Devlet Hastanesi binası nispeten şehir dışında olduğu için gerçekten acil olan durumlarda hastaların buraya zamanında yetişememesi gibi bir sonuç ortaya çıkarabilecek bu durumda istenmeyen üzücü olaylara sebep olabilecektir.

İlçemizde çok miktarda sanayi kuruluşunun olması ve burada olabilecek iş kazalarında şehir merkezinde bulunan acil polikliniği daha işlevsel bir rol oynayacaktır. İlçe merkezinin ortasından geçmekte olan kara yolunda meydana gelebilecek bir trafik kazasına şehir merkezinde bulunan acil polikliniğinden daha çabuk ve seri müdahale yapılabilecektir. Şehir merkezinde bulunan acil polikliniğine özellikle Umurbey ve Kurşunlu mahallelerinden daha kolay ulaşım sağlanacak bu durumda önemli durumlarda hayat kurtarılmasına yol açacaktır. İlçemizde bulunan yaşlılar ve özellikle tansiyon ve şeker hastaları Muammer Ağım Gemlik Devlet Hastanesi’ne gitmekte güçlükle karşılaşmaktadır. Bütün bunlar göz önüne alındığında, biz aşağıda imzası bulunan Gemlik halkı ve Gemlik ilçesinde bulunan sendikalar, sivil toplum kuruluşları ve dernekler olarak şehir merkezine ikinci bir acil polikliniğinin açılması gerektiğine inanıyor, bu işlemin en kısa sürede gerçekleştirilmesi için de çalışma başlatılmasını yetkililerden bekliyoruz”.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2010 Çarşamba 12:38:03
Güncelleme :24 Mart 2010 Çarşamba 12:45:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?