22
Mayıs
2024
Çarşamba
GEMLİK - BURSA

Genç güreşçiler kapıştı

Bursa Güreş Eğitim Merkezi’ne katılacak güreşçiler için yapılan seçmelerde Gemlikli gençler tüm güçlerini kullanarak başarılı olmaya çalıştı.

Atatürk Stadına seçmeler için gelen gençler, kayıt yaptırarak, Doktor Mehmet Yılmaz tarafından sağlık muayenesinden geçirildi. Gemlik Kaymakamı Mehmet Baygül, Kaymakam adayı Recai Karal’ın da izledikleri güreş seçmelerine, ilçeden 70 genç katıldı. Milli hakemlerden Erol Temurçin, Mehmet Demirci, Akın Şen, Hasan Turan, Muammer İnan ile Hüseyin Güler’in gözetiminde yapılan seçmelerde ilk üç sırayı alan sporcular Güreş Eğitim Merkezi’ne gönderilecek.

İlçe Spor Müdürü Burhan Arıkan, seçmelerle ilgili yaptığı konuşmada, geçtiğimiz yıl ilçemizden 6 genç güreşçinin şu an çalışmalarına devam ettiğini belirterek, ’’İlçeden önceki yıllarda çıkan sporculardan bazıları genç milli oldular. Bu da yaptığımız çalışmaların ne kadar doğru olduğunu gösteriyor’’ dedi.

Kaymakam Baygül de, güreşin ata sporu olduğuna değinerek, ’’Güreş seyrederken tüylerimiz diken gibi olur, dünyaya güreşi biz öğrettik ama son yıllarda sırtımız yerden kalkmaz oldu. Güreşimiz yeterli desteği ve teknik bilgiyi aldığında inşallah eski başarılı dönemlerine kavuşur’’ diye konuştu.

Yapılan seçmelerde okullar arasında 11 Eylül ilköğretim okulu birinci olurken, TSO Gazi İlköğretim okulu ikinci, Şehit Ethem Yaşar ilköğretim okulu üçüncü oldu. Seçmelerde ilk üç sırayı alan güreşçiler, Bursa Güreş Eğitim Merkezi’ne eğitime gitmeye hak kazandı.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2005 Pazar 18:01:52
Güncelleme :27 Mayıs 2005 Cuma 16:13:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?