17
Mayıs
2024
Cuma
GEMLİK - BURSA

MyDeram Gemlik'te coşkuyla karşılandı

Bugün Bursa Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda bir gösteri sunacak olan My Dream ekibini, AKPi Bursa Milletvekili Mehmet Altan Karapaşaoğlu, Gemlik Kaymakamı Sadettin Genç, Belediye Başkanı Mehmet Turgut çiçeklerle karşıladı. Karacaali Gençlik ve İzcilik Kampı’nda konaklayacak olan ekip, 16 Eylül tarihine kadar Türkiye’nin çeşitli illerinde gösteriler yapacak. 47 kişilik ekipte, Çin Halk Cumhuriyeti Özürlüler Federasyonu Başkanı Wang Yuan da yer alıyor.
Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı’nın koordinasyonu ile gerçekleştirilen bu projeden elde edilecek gelirin, Ankara’da Milli Eğitim Bakanlığı tarafından beyin felçli çocuklar için yaptırılan Serabral Palsili Çocuklar İlköğretim Okulu ile Silivri’deki Lion Leo Esen İbak Engelliler Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’ne bırakılacağı öğrenildi.

My Dream Türkiye temsilcisi Buket Aksu, 2003 yılında İstanbul’a gelen ve çeşitli gösteriler yapan ekibin, bu kez gösterilerine Bursa’dan başlayacağını söyledi. Ekibin 30 Ağustos’ta Bursa’ da, 1 Eylül’de Ankara’da, 2 Eylül’de Afyon’da, 3 Eylül’de Eskişehir’de, 5 ve 6 Eylül’de Antalya’da, 8 Eylül’de Bodrum’da, 9 Eylül’de İzmir’de, 11 Eylül’de Marmaris’te ve 14 ile 16 Eylül’de de İstanbul’da gösteriler yapacağını açıklayan Aksu, ekibin 19 Eylül’de de Silivri Engelliler ve Rehabilitasyon Merkezi’nin açılışına katılacağını bildirdi. Aksu, "Ülkemizde 8.5 milyon civarında olan engelliler, toplam nüfusun yüzde 12’sini oluşturmaktadır. Bu demektir ki ülkemizde her 10 kişiden biri engellidir. Bizim rüyamız, benzer bir çalışmayı ülkemizde de gerçekleştirmek" dedi.

iha-bursa
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2004 Pazartesi 10:52:37
Güncelleme :30 Ağustos 2004 Pazartesi 15:07:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?