24
Mayıs
2024
Cuma
GEMLİK - BURSA

okul bahçesi alkolik doldu

Bursa’nın Gemlik İlçesi’nde, Atatürk İlköğretim Okulu’nun bahçesinde bulunan harabe bina tehlike saçarken, öğrenci ve veliler imza kampanyası başlattı. Belediye Başkanı Mehmet Turgut’u geçen kasım ayında ziyaret eden öğrenci meclisi temsilcileri, buraya spor sahaları ve yeni derslikler yapılmasını istemişlerdi.

Okul öğrencileri, mahalli idarecilerden olumlu cevap alamayınca, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanlığı, Kültür Bakanlığı ve Anıtlar Yüksek Kurulu’na mektup gönderme kararı aldı. Öğrenci ve veliler, ilçe halkından toplayacakları imzaları da mektuplarına ekleyecek.

Öğrenci temsilcisi Ali Altıntaş, "Bizler tehlikeden uzak, daha sağlıklı ve daha iyi bir eğitim almak istiyoruz. Okul bahçesinde her an yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya olan eski okul binasının yıkılarak, yerine spor tesisleri yapılmasını istiyoruz. Yetkililerin bizlere sahip çıkacağını umuyoruz" dedi.

 Osmanlı döneminde bir süre papaz okulu, daha sonra ipekçilik merkezi olarak kullanılan tarihi binanın, 1984 yılında yeni okul binası yapılmasıyla atıl durumda kaldığı öğrenildi. Yıkılma tehlikesi bulunan bina, uyuşturucu madde bağımlıları ve alkoliklerin mekanı haline geldi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2005 Çarşamba 15:23:03
Güncelleme :16 Şubat 2005 Çarşamba 15:47:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?