18
Mayıs
2024
Cumartesi
GEMLİK - BURSA

Otobüsler yenileniyor

Bir süre önce Bursa Büyükşehir Belediyesi sınırlarına dahil edilen Gemlik’te, toplu taşıma araçları yenileniyor.

Belediyenin özelleştirme ihalesini kazanarak, uzun yıllar Gemlik-Bursa arasında toplu taşımacılık yapan 73 No’lu Güzel Gemlik Otobüsçüler ve Minibüsçüler Kooperatifi’nin 2. Başkanı Fatih Keke, 2-3 ay içerisinde Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi ile anlaşma yaparak, toplu taşıma için halen kullanılan büyük otobüs ve küçük minibüslerin elden çıkartılacağını, bunun yerine son model 55 adet yeni küçük otobüs alınacağını söyledi.

Halen Kuzey Garajı’na kadar olan seferlerin de Santral Garaj’a uzatılacağını bildiren Keke, hedeflerinin Gemlik halkına en iyi hizmeti vermek olduğunu kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Mart 2005 Cuma 13:33:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ALİ IP: 81.214.220.xxx Tarih : 26.03.2005 09:39:13
Biz bu tür açıklamaları aylardır dinliyoruz. Gemlik, Büyükşehir belediyesine bağlandıktan sonra, Bursa Büyükşehir Belediyesine bilgi edinme kanunun ilgili maddeleri gereğince bir yazı yazıp mail attım, verdikleri cevap yönetmelik çalışmaları tamamlanınca otobüs seferler konulacakmış..Yönetmelik çalışmaları bu kadar uzun sürer mi? Ağır işleyen bir bürokrasi.. Gemlik münibüscülerine göre Bursa Büyükşehir belediyesi, otobüsleri Santral Garaja kadar uzatmak istemiyormuş.. Gemliğin, Nilüfer ve Yıldırımdan ilçelerinden bir farkı yok artık. Aynı hizmeti Gemlik halkı olarak görmek istiyoruz..Belediyeler Kanuna göre belediyeler ulaşımı sağlamak zorundadır. Gemlik-Bursa arası ulaşım sorununu belediyelerin bir an önce çözmesi gerekiyor. Belediyecilikte hizmet önemlidir. Seçimlerde halk bunun hesabını sorar. Bursa Büyükşehir Belediyesini ve Gemlik Belediyesini göreve davet ediyorum. Çalışmalarına şimdiden teşekkürler