18
Mayıs
2024
Cumartesi
GEMLİK - BURSA

Özürlü vatandaşlara deprem konferansı

Gemlik İlçesi’nde özürlülere deprem konusunda konferans verildi. Ata Mahallesi’ndeki Özel Türe Özel Kurs ve Rehabilitasyon Merkezi’nde verilen konferansta, zihinsel engelli çocuklara ve ailelerine deprem anında yapılması gerekenler anlatıldı.

Okul ve dernek yöneticilerinin yanı sıra eğitimcilerin de katıldığı konferansta Gemlik İlçe Sivil Savunma Müdürü Mustafa Emir Kaya, ailesinde özürlü bulunan insanların deprem öncesinde protez ve ilaç gibi özürlülere yönelik aletleri işaretlemesi, acil durum sağlık bilgi kartlarını yanlarında bulundurması ve içinde özürlülerin ihtiyacı olhan alet ve ilaçlarının bulunduğu bir tahliye çantasını el altında tutmasını istedi.

 Kaya, tehlike azaltma kontrol çizelgesinde yer alan tüm maddelerin de ev, dükkan ve okullarda hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti. Yangın alarmlarının yerleştirilerek, yangın dedektörlerinin bazılarının pille çalışanlardan olması gerektiğini, ciddi tehlike arzeden eşyaların sabitlenmesini veya yerlerinin değiştirilmesini, ağır nesnelerin telle veya dayanıklı şeritlerle sağlamlaştırılmasını, büyük elektrikli aletlerin tekerleklerinin kilitli hale getirilmesini, bitkiler içinde ağır seramik saksıların yerine sepet veya plastik saksıların kullanılmasını tavsiye eden Kaya, depremin ne zaman ve hangi şiddetle geleceğinin teknolojik olarak tespitinin mümkün olmadığını hatırlattı.

Konferanstan sonra Tabipler Odası ve Bursa Sağlık İl Müdürlüğü’nün organizasyonuyla 50 kadar özürlü öğrenci muayene edildi.

gemlik
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2004 Perşembe 16:55:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?