19
Mayıs
2024
Pazar
GEMLİK - BURSA

Sağanak yağış Gemlik'te etkili olmaya başladı

20 dakikalık yağış sırasında vatandaşlar evlerinden ve işyerlerinden dışarıya çıkamadılar. Yıldırım ile birlikte ilçede elektrik kesildi.

1 saati aşkın süredir ilçeye elektrik verilemiyor. Yoğun yağışta Şahintepe mevkiinden Gemlik-Armutlu karayoluna akan mıcır ve toprak Küçük Kumla kavşağında yolun kapanmasına sebeb oldu. Belediye ekipleri bölgedeki toprak ve taş birikintilerini temizleyerek yolu ulaşıma açmaya çalışıyorlar.


Mudanya’da Halit Paşa caddesinde 50 işyeri sular altında kaldı. 7 trilyon lira harcanan kanalizasyon şebekesinin logarlarına, koku ve fare gelmesin diye vatandaşlar tarafından konulan pas pas ve tenekeler yüzünden sular sel olup işyerlerine aktı.


Bursa şehir merkezinde ise yağmur sebebiyle 1 saatte 50 den fazla maddi hasarlı kaza meydana geldi. 1 saat sakin devam eden yağış sebebiyle ana güzergahlarda trafik sıkışıklığı yaşandı. Nikah Dairesinde evlilik kaydına gelen çiftler ise çıkışta Kültürpark’ta zor anlar yaşadılar. Bursa şehir merkezinde herhangi bir su baskını yaşanmadı.

iha-bursa
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2004 Pazartesi 18:13:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?