18
Mayıs
2024
Cumartesi
GEMLİK - BURSA

Sahiller SOS veriyor

Yaz tatili, sıcak hava ve eğlence arzusu insanları denize yönlendirirken, Gemlik sahillerinin kirliliği vatandaşları isyan ettirdi.

Sanayi kuruluşlarının arıtma tesislerini çalıştırmaması, denize deşarj evsel atıkların dalgalarla kıyıya vurması ve Marmara Bölgesi’nin çeşitli bölgelerindeki pisliklerin akıntılarla körfeze dolmasının sebep olduğu kötü görünüm ve pis kokular, insan sağlığını tehdit etmeye başladı.

Gemlikli vatandaşlar ve Türkiye’nin dört bir yanından ilçeye gelen yazlıkçılar, körfezde ciddi bir çalışma yapılmasını istedi.

Gemlik Körfezi’nin dünyanın en güzel coğrafyalarından biri olduğunu savunan vatandaşlar, "Denizin pis görünümü, kötü koku ve sağlığı tehdit eden mikrobikler bu güzel coğrafyaya yakışmıyor. Devlet politikalarıyla Gemlik Körfezi bu olumsuzluklardan kurtarılmalıdır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2005 Çarşamba 14:46:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ALİ IP: 81.214.220.xxx Tarih : 30.06.2005 12:55:35
KİMİN UMRUNDA Kİ..? FABRİKALAR ARITMA TESİSLERİ Mİ YAPACAK..? BELEDİYE LAHIMLAR İÇİN ARITMA TESİSLERİ Mİ YAPACAK ? DENİZLERE GİRMEYİN.. SAHİL KENARLARINDA OTURMAYIN OLSUN BİTSİN.. ALLAH ALLAH.. NE ÇOK ŞEY İSTİYORSUNUZ....???