18
Mayıs
2024
Cumartesi
GEMLİK - BURSA

Sandal gaspı davası başladı

Bursa’nın Gemlik İlçesi’nde, Mustafa Sarıhan’a ait 3.5 milyar lira değerindeki sandalı silah zoruyla gasp ettikleri iddia edilen 2 sanıktan biri ilk duruşmada tahliye oldu.

5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, "silahlı gasp" suçundan 24’er yıla kadar hapisleri talep edilen Merih Süren (18) ile Yiğit Bekçe (27) bugün ilk kez hakim karşısına çıktı. Tutuklu sanıklardan Süren, "Ben sandalı zorla almadım. Mustafa’nın yeğeni Volkan ile birlikte müştekiden izin aldıktan sonra, gezmek için sandalı kullandım. Bana bu sandalla gezebileceğimi söyledi. Ben de gezmek için istemeye gittiğimde satacağını belirtti. Bunun üzerine aramızda tartışma oldu. Sabah evin önünde odun kırarken müştekinin kayınpederi Ziya Erim tüfekle bana ateş etti. Ben de ne olduğun anlamadan yanımdaki kuru sıkı tabancayla ona doğru 2 el ateş ettim. Kimseyi tehdit edip zorla kayığını almış değilim. Onlara ’Gemlik’in haracını ben yerim. Sizi de burada yaşatmam’ şeklinde tehdit etmem söz konusu değildir" dedi.

Hakkındaki iddiaları yalanlayan Bekçe ise, "Ben olaya karışmadım. Polisler sabıkalı olmamam sebebiyle benim ismimi de bu olayda kullandılar. Suçsuzum, beraatimi istiyorum" diye konuştu.
Duruşmaya müşteki olarak katılan Mustafa Sarıhan, sanıklardan şikayetçi olduğunu ifade ederek, "Sanıklardan Merih, defalarca sandalımı alıp gezdi. Olay akşamı yeğenim Volkan ile birlikte yanıma gelip izin istedi. Ben de sandalı satacağım için kendisine vermeyeceğimi söyledim. Bana, ’Bu sandalı vereceksin. Bana bakacaksın. Yoksa seni yaşatmam’ diye tehdit etti. Sonra oradan uzaklaştılar. Kayınpederimle aralarında geçenleri bilmiyorum" dedi.
Diğer müşteki Ziya Erim ise, damadının kayığının zorla alınmak istendiğini duyunca, bir gece yanına tüfeğini de alıp sandalda yattığını söyledi. Erim, sabah kalkıp evine giderken, odun kıran 2 sanığın kendisine küfrettiklerini, ardından 1 el silah sesi duyduğunu, dönüp baktığında Merih’in elinde silah, diğerinde ise bıçak olduğunu anlattı. Yaşlı adam, "Bizi savcılığa sen mi şikayet ettin moruk?" diyerek üzerine yürüyen sanıkların, çuvaldaki tüfeği çıkarınca korkup kaçtıklarını belirtti.

Mahkeme, sanıklardan Yiğit Bekçe’yi delil yetersizliğinden tahliye ederken, duruşmayı erteledi.

BURSA (İHA) -
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2004 Çarşamba 10:13:07
Güncelleme :8 Aralık 2004 Çarşamba 10:16:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
melih yıldırım IP: 85.100.20.xxx Tarih : 31.01.2007 01:45:58
adım melik yıldırım mafya ve yasa dışı işler devlete karşi gelenleri ve devlet dışınde hareket yapanlara karşiyim miletimin iznyle devletimin emriyle vatan sağolsun