25
Mayıs
2024
Cumartesi
GEMLİK - BURSA

Tesisatçıdan ilginç proje

KENDİ ELEKTRİĞİNİ KENDİN ÜRET

Bursa'nın Gemlik ilçesinde bir tesisatçı, su depolarından şebekeye akan sulardan elektrik enerjisi üretmek için proje hazırladı.

Gemlik'te 30 yıldır su tesisatçılığı yapan Alaattin Altın, daha önce de banyo kazanından kat kaloriferi yapmıştı. Altın, şimdi de bedava elektrik üretme projesi ile buluşlarına bir yenisini daha ekledi.

Yıllarca boşa akan suları elektrik enerjisine dönüştürmek fikrinden yola çıkan Altın, hazırladığı projesini Gemlik Belediye Başkanı Fatih Mehmet Güler'e tanıtarak destek istedi. Altın, "Sayın başkanımız projemi çok beğendi. Bana konuyu Buski ile görüşmesi gerektiğini, yapılacak görüşmelerden sonra bu projenin hayata geçirilebileceğini söyleyerek, çalışmalarımda başarılar diledi" dedi.

Akan suların boşa harcanan bir enerji olduğuna dikkat çeken Alaattin Altın, özellikle belediyelerce kullanılan su depolarına rahatlıkla monte edilebilecek sistem sayesinde ücretsiz elektrik elde edileceğini savundu. Altın, bu sistemin su depoları haricinde akar suyu olan her yerde kullanılabileceğini, bu sayede boşa akan suların elektrik enerjisine sıfır maliyetle dönüştürüleceğini anlattı.

Altın, kendisine bu konuda sponsor firma arıyor.

KENDİ ELEKTRİĞİNİ KENDİN ÜRET
İHA
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2010 Çarşamba 12:03:01
Güncelleme :27 Ocak 2010 Çarşamba 12:30:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?