23
Mayıs
2024
Perşembe
GEMLİK - BURSA

Ülkücülerden bayrak tepkisi

Gemlik Ülkü Ocağı Derneği üyeleri, Papa II. Jean Paul’ün ölümü dolayısıyla bayrakların yarıya indirilmesine tepki gösterdi.

Gemlik Ülkü Ocağı Başkanı Osman Durdu ve beraberindekiler, Papa’nın ölümü dolayısıyla Türkiye’deki resmi dairelerde bayrakların yarıya indirilmesine tepki göstererek, Atatürk Anıtı’nda yarıya indirilmiş bayrağı İstiklal Marşı eşliğinde göndere çekti.

Durdu, yaptığı konuşmada, "Sabahın 07.00’da burada toplanmış olmamızın tabii ki bir sebebi var. Papa’nın ölümü vesile edilerek, laik bir ülkede yas ilan edilip, şanlı Türk bayrağının tüm kamu alanlarında yarıya indirilmiş olmasını içimize sindiremiyoruz. Katoliklerin 90 yaşındaki lideri olan Papa’nın vefatının Hıristiyan aleminde yaptığı üzüntüyü anlıyor ve saygı ile karşılıyoruz. Ancak, halkının yüzde 99’u Müslüman olan bu milletin ve rejimi laiklik olan bu devletin yöneticilerinin, tüm kamu kuruluşlarında bayrağımızı yarıya indirmesini anlayamıyoruz. Uğruna kan dökülmüş, rengini şehit kanlarından almış, hilali İslamı, yıldızı ise hürriyet ve bağımsızlığımızı temsil eden şanlı bayrağımıza karşı daha titiz ve saygılı olmalıyız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2005 Cumartesi 15:10:44
Güncelleme :9 Nisan 2005 Cumartesi 15:15:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?