24
Mayıs
2024
Cuma
GEMLİK - BURSA

Ülkücüler'den Öcalan'a yağlı urgan

Gemlik'de bir grup DEHAP’lı kadının, İmralı’daki terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan için denize çiçek bırakmasına Ülkü Ocakları’ndan tepki geldi. Ülkücüler ve Yıldız Hemşire, Öcalan’ın asılmasını isteyerek denize yağlı urgan attı.

Akşam saatlerinde çarşı meydanında toplanan Ülkü Ocağı ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) üyeleri, açtıkları dev Türk bayrağının altında yürüdüler. "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "İmralı Apo’ya mezar olacak" sloganları atan grup iskele meydanında toplandı.

İstiklal Marşı’nın ardından şehitler için dua edildi. Burada bir konuşma yapan Gemlik Ülkü Ocağı Başkanı Osman Durdu, "Güzel ilçemiz son günlerde bölücü başı yandaşlarının komşu kapısı haline getirildi. Her türlü olay ve günler bahane edilerek Gemlik, bölücülerin özel hazırlanmış tiyatro sahnesi gibi kullanılır hale getirildi" dedi.

Gemlik’in öteden beri zeytin başta olmak üzere hep güzel yönleriyle tanındığını hatırlatan Durdur, "Son yıllardaki bu uygunsuz ziyaret ve eylemler, maalesef ilçemizin ismini bölücü başının ismiyle anılır hale getirdi. Gerek ilçemizdeki yandaşlarından, gerekse AK Parti hükümetinin çıkarttığı kanunlardan aldıkları cesaretle yapılan bu olağan dışı ziyaretler, Gemlik halkının milli onurunu zedelerken, şehitlerimizin kemiklerini sızlatmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti, terör örgütü PKK/KONGRA-GEL’e karşı verdiği mücadelede 35 bin evladını, Gemlik de 11 evladını şehit vermiştir" diye konuştu.

MHP İlçe Başkanı Mehmet Kayaoğlu da yaptığı konuşmada, "Apo’ya çiçek değil, layık olan yağlı urgandır. Biz buradan Türk milliyetçileri olarak Yunan’ın denize döküldüğü bu noktadan bölücü başına bu urganı gönderiyoruz" dedi.

Şehit eşi Yıldız Namdar ise, Türk milletini şehitlerine sahip çıkmaya çağırarak, "3 tane cahil DEHAP’lı kadın buraya gelecek cesareti buluyor; ama Türk milleti 35 bin şehidine sahip çıkma cesaretini gösteremiyor. Bu sessizlik, bu vurdumduymazlık, neden?" diye konuştu.

Daha sonra denize yağlı urgan atan grup, ilçe şehitliğine çiçek bırakıp dua etti.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Mart 2005 Çarşamba 12:32:50
Güncelleme :17 Mart 2005 Perşembe 16:21:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?