27
Mayıs
2024
Pazertesi
GEMLİK - BURSA

Üniversite komisyonu Ankara'da

GEMLİK ÜNİVERSİTESİ KOMİSYONU ANKARA'DA

"Gemlik Üniversitesini İstiyor Komisyonu" Ankara'ya çıkartma yaptı.

Gemlik Üniversitesini İstiyor Komisyonu üyeleri, parti farkı gözetmeden AK Parti, CHP ve MHP il başkanlıklarını ziyaret ettikten sonra Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'yi de ziyaret ederek üniversite konusunda destek almıştı. Komisyon üyeleri dün Ankara'ya giderek, üniversite konusunda taleplerini AK Parti Grup Başkan Vekili Ayşenur Bahçekapı, MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural ve CHP Grup Başkan Vekili Kemal Anadol'un yanı sıra Bursa milletvekillerine iletti. Gemlik Üniversite Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Hasan Başaran ve Gemlik Belediye Başkanı F.Mehmet Güler, üniversite tanıtım CD'sini grup başkan vekillerine ve milletvekillerine verdi.

Komisyon üyeleri evvela AK Parti Grup Başkan Vekili Ayşenur Bahçekapı'yı ziyaret etti. AK Parti Gemlik İlçe Başkanı Oktay Kahveci, Gemlik'te kamuoyu desteğinin olduğunu belirterek, "Sizlerin desteği ve başbakanımızın onayı ile inşallah üniversite buraya kurulur" dedi.

Dernek Başkanı Hasan Başaran, Uludağ Üniversitesi Gemlik Yerleşkesi'nin nasıl kurulduğu hakkında bilgi verirken, kampusta şu ana kadar 14 trilyonluk bir yatırımın söz konusu olduğunu ve üniversite için gerekli altyapının mevcut olduğunu söyledi.

Bursa'ya kurulacak üniversite konusunda her türlü çalışmayı yaptıklarını ifade eden Milletvekili Altan Karapaşaoğlu, "Arazi istenmiyor, para istenmiyor ve her haliyle hazır bir üniversite. Biz ilçe değil Bursa'yız" diyerek Grup Başkan V. Bahçekapı'ya bilgi verdi.

Gemlik Belediye Başkanı F.Mehmet Güler ise kurulacak üniversitenin yarı devlet yarı vakıf üniversitesi olacağına dikkat çekerek, üniversite kararının çıktıktan sonra iş adamı Asım Kocabıyık'ın 10 milyon TL.'lik bir yardım daha yapacağını söyledi.

Gemliklilerin birlik ve beraberliği karşında memnuniyetini dile getiren AK Parti Grup Başkan Vekili Ayşenur Bahçekapı, "Öncelikle bu örnek bir platform. Saygı duydum. Elimden gelen her türlü desteği vermeye hazırım. Kısa sürede bu konuyu gündeme getireceğim. Diğer grup başkan vekili arkadaşlarıma da bilgi vereceğim" diye konuştu.

Üniversite konusunda çalışmalarla ilgilenen AK Parti Bursa Milletvekili Hayrettin Çakmak da yapılan çalışmalar hakkında komisyon üyelerine bilgi vererek, Gemlik'in merkez ilçe olması sebebiyle üniversite konusunda destek vereceklerini söyledi.

Komisyon üyeleri, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, MHP MYK Üyesi Necati Özensoy'un da hazır olduğu bir ortamda MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural'ı da ziyaret etti. MHP İlçe Başkanı Mehmet Kayaoğlu, Gemlik'in üniversite konusunda kısa bilgi vererek yasa teklifinin de hazırlanarak konuyu gündeme getirmelerini istedi.

Vural ise, YÖK başkanıyla da konuyu görüşebileceklerini ve kanun teklifinin hazırlanması için gerekli çalışmayı yapacaklarını kaydederek MHP olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını dile getirdi.

Komisyon daha sonra CHP Grup Başkan Vekili Kemal Anadol'u ziyaret edip destek istedi. Görüşmede CHP Bursa milletvekilleri Abdullah Özer ve Kemal Demirel de hazır bulundu.

Son olarak AK Parti Bursa Milletvekillerinden Mehmet Tuncak, M.Emin Tutan, Sedat Kızılcıklı'yıda ziyaret eden komisyon üyeleri üniversite için milletvekillerinden destek istedi. Devlet Bakanı Faruk Çelik ile yurtdışında olduğu için görüşemeyen komisyon üyeleri, yakında Çelik'le de bir araya gelerek üniversite için destek isteyecek.

Ankara'daki temaslara Gemlik Belediye Başkanı F.Mehmet Güler ve Dernek Başkanı Hasan Başaran'ın yanında AK Parti İlçe Başkanı Oktay Kahveci, CHP İlçe Başkanı Cem Güler, MHP İlçe Başkanı Mehmet Kayaoğlu, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kemal Akıt, Ziraat Odası Başkanı Ali Çelik, Esnaf Odaları Başkanı İbrahim Talan, Münibüs Odası Başkanı Fatih Keke, Büyükşehir Belediye Meclisi üyeleri Refik Yılmaz ve Mahir Gencer, Prof. Dr. Müfit Parlak ve Prof. Dr. Hasan Batmaz katıldı.

GEMLİK ÜNİVERSİTESİ KOMİSYONU ANKARA'DA
İHA
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2009 Çarşamba 09:23:00
Güncelleme :18 Kasım 2009 Çarşamba 16:16:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?