18
Mayıs
2024
Cumartesi
GEMLİK - BURSA

Yalçın 50 yeni üyeye rozet taktı

AK PARTİ İL BAŞKANI YALÇIN İFTARDA REFERANDUMU ANLATTI

AK Parti Gemlik İlçe Teştilatı'nın iftarına katılan AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, 12 Eylül'de gerçekleşecek olan referandum için 'evet' oyu istedi.

AK Parti Gemlik İlçe Başkanlığı tarafından Milton Düğün Salonu'nda düzenlenen yemeğe, AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, İl Başkan Yardımcısı Hasan Tuğcu, AK Parti Gençlik Kolları İl Başkanı Ahmet Kılıç, AK Parti eski İlçe Başkanı Enver Şahin, eski Belediye Başkanı Mehmet Turgut, belediye ve il genel meclis üyeleri, yönetim kurulu üyeleri, kadın ve gençlik kolları, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda partili katıldı. AK Parti Gemlik İlçe Başkanı Oktay Kahveci, referandum maddelerinin iyi anlaşılması gerektiğini gerektiğini belirtti. Türkiye'de yaşanan siyasi ve ekonomik sıkıntıların altında 1982 Anayasa'sının yattığını ifade eden Yalçın, demokrasinin çok iyi işlemediğini kaydetti.

 Yalçın, “12 Eylül Askeri İhtilal sonrası oluşturulan 85 maddesi değiştirilmiş, iç tutarlılığı kalmamış anayasayı değiştiriyoruz. Daha kapsamlı bir sivil anayasaya ihtiyacımız var. Birey hak ve özgürlükleri sağlıklı düzenlenecek. Yargı sistemi iyi işleyecek. Yerli ve yabancı yatırımcıların devlet karşısındaki pozisyonu tereddütlü hale gelmeyecek. Onun için 'Sevdamız millet, kararımız evet' diyoruz. Güçlü 'evet', birçok zincirleri ve prangaları kıracak. Büyük Atatürk`ün direktifi doğrultusunda muasır medeniyet seviyesini yakalamış olacağız” dedi.

Yalçın, anayasa değişikliği konusunu CHP İl Başkanı Gürhan Akdoğan'a da hatırlattığının dile getirdi. Yalçın, “Topluma programı açıklıyorlar, ama şu anda karşı çıkıyorlar. Gerçekten anlamakta zorluk çekiyorum. Anayasa Mahkemesi ve HSYK batı standartlarına ulaşacak. Yargı tarafsız olacaktır. Tarafsızlık adil yargılamanın en önemli teminatıdır. 'Yandaş yargı oluşturuluyor' ifadeleri son derece yanlış. Yargı sistemine büyük saygı içinde yaklaşmalıyız. Yürütme, yargı, yasamanın alanlarını yeniden tanzim etmek istiyoruz. Hiçbirinin diğerinin üstünde hakimiyet kurmasını istemiyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, 50 yeni üyeye rozet taktı. Roman vatandaşları adına konuşan Umut Eksi, Roman açılımı ile birlikte Roman vatandaşların gönülleri alındığını ve AK Parti ile bir gönül bağı oluştuğunu söyledi.

İftar programından sonra Yalçın ve Gemlik Teşkilatı Şükriye Köyü'ne giderek köy halkı ile sohbet etti.

AK PARTİ İL BAŞKANI YALÇIN İFTARDA REFERANDUMU ANLATTI
İHA
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2010 Pazartesi 15:23:05
Güncelleme :23 Ağustos 2010 Pazartesi 23:43:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?