23
Mayıs
2024
Perşembe
GEMLİK - BURSA

Yardıma giderken kurşun yağdı

Deniz Feneri programının sunucusu Uğur Aslan, Bursa’nın Gemlik İlçesi yakınlarında silahlı saldırıya uğradı. Uğur Aslan’ın herhangi bir yara almadığı saldırının, sollama yaptığı gerekçesiyle gerçekleştiği anlaşıldı.

Balıkesir’de, dün gece milletvekillerinin tsunami felaketzedelerine yardım için düzenlediği yemekten dönen Uğur Aslan, Gemlik’in Kurtul köyü yakınlarında bir araçtan üç el ateş edilmesi üzerine polisten yardım istedi. ’155 Polis İmdat’ hattını arayarak, içerisinde 3 kişinin bulunduğu 16 EB 801 plakalı araçtan kendisine ateş açıldığını belirten Uğur Aslan, Gemlik Kavşağı’nda tedbir alınmasını istedi.

Feribota yetişmek için Kurtul Köyü yakınlarında selektör yaparak araçları solladığını belirten Uğur Aslan, jandarmaya verdiği ifadede olayı şu şekilde anlattı:

"Kurtul mevkiinde daha önce geçtiğimi hatırlamadığım bir araç, seyir halindeyken yanıma yaklaştı. Arka sağ koltukta oturan ve yaşça araç içindeki 3 kişiden en büyük olarak görünen şahıs, arka sağ taraftan silahını bana doğrultarak hedef aldı. Bu manzara karşısında panikleyerek hızımı arttırdım. Hızımı arttırdığım halde, bana yetişmek için hızlandılar. Bana doğru araçtan üç el ateş edildiğini gördüm ve duydum. Bu araç içerisindeki şahısları daha önce görmedim ve tanımıyorum. Ben, hedef alındığım için ’155 Polis İmdat’ı arayarak, ateş edildiğini ve takip edildiğimi belirtip yardım istedim. Gemlik’e kadar aşırı hız yaparak 3 defa kaza tehlikesi atlattım."

Polis ekiplerinin Gemlik Dörtyol mevkiinde barikat kurup araçları kontrol etmeye başlaması ile Volkan Erim, Ahmet Taşkın, Volkan Samancı’nın içinde bulunduğu 16 EB 801 plakalı araç alındı. Araçtaki Ahmet Taşkın’ın kuru sıkı tabanca ile ateş ettiği anlaşıldı. Jandarmaya teslim edilen şahıslar, bugün silahlı tehdit ve silah kanuna muhalefetten Gemlik Adliyesi’ne sevk edildi. Şahısların, sabıkalarının olduğu öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2005 Cumartesi 22:35:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?