19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Umurbey Belediyesi'nden zeytin kitabı

Bursa'nın Gemlik İlçesi'ne bağlı Umurbey Belediyesi, üreticilerin sorunlarını dile getirmek için düzenlediği mitingin ardından "Zeytin ve Biz" konulu bir kitapçık hazırladı.

Üreticiye ve ilgililere dağıtılmak üzere hazırlanan kitapçıkta zeytinin tarihçesi, Marmarabirlik'in kuruluşu ve her yıl bölgelerden alınan zeytin miktarları yer alıyor. Dünyada zeytin üretiminin de işlendiği kitapçıkta ayrıca Türkiye'nin tarım politikasında Gemlik zeytininin yeri ve yeniden yapılanma sürecinin ardından Marmarabirlik'in Gemlik zeytinine bakış açısı yer alıyor.

Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Erdoğan Barut ve Gemlik İlçe Tarım Müdürlüğü'nün hazırlanmasına destek verdiği kitapçıkta, Umurbey Belediye Başkanı Fatih Güler'in "Gemlik'te zeytin üretilmesi isteniyor mu?" konulu yazısı da bulunuyor. Kitapçığın sonuç bölümünde ise şu görüşlere yer verildi:

"Zeytin üzerine fikir belirten, yöneten, üreten, tüketen, araştıran her kesim görüşlerinde samimi olmalıdır. Ülkemizde milli bir tarım politikası olmalıdır. Ülkemizin tarım politikasının içinde, siyah sofralık zeytin hak ettiği yerde olmalıdır.

Siyah sofralık zeytinde Gemlik zeytininin tanımı yapılmalı, Gemlik zeytininin genetik yapısı tespit edilerek, bölgesel alanları belirlenmelidir. Siyah sofralık zeytinde, Gemlik zeytini isminin istismar edilerek kullanılmasının önüne geçilmesi, üretici ve tüketicinin korunması açısından önemlidir." Hazırlanan kitapçık ilerleyen günlerde üreticilere dağıtılacak.

.
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2006 Çarşamba 14:15:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
SUAT SABUNCU IP: 85.104.203.xxx Tarih : 8.03.2006 18:20:15
BELEDİYENİZE TEŞEKKÜR EDERİZ BÖYLE BİR YAYINI HAZIRLADIĞI İÇİN İNŞALLAH BİZİM BELEDİYEMİZDE BÖYLE FAALİYETTE BULUNUR BU KİTAPTAN ÇIKINCA EDİNMEK İSTERİM SELAMLAR SUAT SABUNCU