18
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Paraşütçü ölümden döndü

Gürsu'da düzenlenen yamaç paraşütü şenliğinde, iniş yaptığı sırada yüksek gerilim hattına takılan bir paraşütçü hafif yaralandı. İplerin kurtulmasıyla tarlaya iniş yapan paraşütçü ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Gürsu Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Yamaç Paraşütü Şenliği'ne, Türkiye'nin dört bir yanından yüzü aşkın paraşütçü katıldı. Yarın yapılacak şenlik öncesi hazırlık uçuşu yapan İzmirli gruptan Sedat Ş. (25) Karahıdır Köyü taş ocakları bölgesine iniş yaparken paraşütü yüksek gerilim hattına takıldı.

Bir süre asılı kalan Sedat Ş.'nin paraşütü rüzgarın esmesiyle tellerden kurtuldu. Tarlaya iniş yapan Sedat Ş, vücudunda tel kesiği olması nedeniyle 112 Acil Servis ekibiyle Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Paraşütçünün hayati tehlikesinin olmadığını belirten yetkililer, "Böyle ufak kazalar yaşanabiliyor. İniş sırasında arkadaşımız teli fark etmemiş. Kısa süreli tellere takıldı. Daha sonra iplerin çözülmesiyle iniş yaptı. Bu esnada itfaiye, TEDAŞ ve 112'den yardım istedik. Tedaş elektriği kesti" dedi.

Sedat Ş.'nin hastanedeki tedavisinin devam ettiği ve ciddi bir durumunun olmadığı öğrenildi. Öte yandan, kaza sebebiyle çağrılan Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na ait merdivenli araç ise olay yerinden geri döndü.

.
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2005 Cuma 14:58:58
Güncelleme :7 Temmuz 2006 Cuma 15:42:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?