18
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Şükriye Nine köyü ayağa kaldırı

Bursa'nın Gürsu İlçesi'nde, kaybolduğunu sandığı eşini aramaya çıkan alzheimer hastası yaşlı kadın kayboldu. 911 Arama Kurtarma ekibi ve 100 fabrika işçisinin aramaya çıktığı yaşlı kadın, 12 saatlik aramanın ardından bulundu.

Edinilen bilgiye göre, dün 17.30 sıralarında Gürsu'nun Kumlukalan Köyü'nde eşiyle birlikte tarlaya giden 5 çocuk annesi Şükriye Seymen Baydos, eşinin namaz kıldığı sırada paniğe kapıldı. Kocasının kaybolduğunu sanarak, aramaya koyulan alzheimer hastası Baydos, bu kez kendisi kayboldu. 5-10 dakika sonra namazını bitiren eşi, Şükriye Seymen Baydos'u aramaya koyuldu. Yaşlı kadın tarla çevresindeki tüm aramalara rağmen bulunamadı. Kayıp haberiyle çalkalanan köyde yapılan tüm aramalar sonuçsuz kaldı.

İhbar üzerine olay yerine gelen 911 Arama Kurtarma Derneği ekibine, fabrika işçileri de katıldı. Zeytin ismindeki kurtarma köpeğinin de katıldığı arama çalışmaları gece boyunca sürdü. Yaklaşık 12 saat süren çalışmanın ardından Şükriye Seymen Baydos, bölge civarında bulunan soğuk hava deposunun yanında bir kamyon sürücüsü tarafından bulundu. Annesinin daha önce de babasıyla birlikte türbe ziyareti için gittikleri İstanbul'da da kaybolduğunu ifade eden Ramazan Baydos ise, "Babam namaz kılarken, annem onu görememiş. Annemin unutkanlık hastalığı vardı. Babamın kaybolduğunu sanarak, aramaya koyulmuş. Bu sırada kendisi kaybolmuş. Babam namazı bittikten sonra annemi aramış ama bulamamış" dedi.

Durumun kendisine bildirilmesi üzerine fabrikada çalışan 100 işçiyle birlikte arama çalışmalarına başladıklarını ifade eden Ramazan Baydos, annesinin Kumlukalan Köyü yakınlarındaki soğuk hava deposu yakınlarında bir kamyoncu tarafından bulunduğunu söyledi.

Annesinin bulunmasıyla rahat bir nefes alan Baydos, arama kurtarma çalışmalarına katılan 911 ekibine, işçilere ve jandarma ekiplerine teşekkür etti.

.
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2005 Salı 12:13:33
Güncelleme :4 Kasım 2005 Cuma 14:05:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?