26
Mayıs
2024
Pazar
İZNİK - BURSA

Eşrefoğlu Rumi sempozyumla anılacak

EŞREFOĞLU RUMİ İZNİK'TE SEMPOZYUMLA ANILACAK

Türk Dili ve Edebiyatının kurucu şahsiyetlerinden mutasavvıf Eşrefoğlu Rum-i 8 Mayıs’ta İznik’te düzenlenecek sempozyumda anılacak.

İznik Belediye Başkanı Kadri Eryılmaz, 8 Mayısta İznik Belediyesi ve Uludağ Üniversitesi (UÜ) İlahiyat gerçekleştirilecek olan ‘İznikli Gönül Adamı Eşrefoğlu Rumi Sempozyumu’ ile ilgili Ördekli Kültür Merkezinde bir basın toplantısı düzenledi.

2010’u İznik’in tanıtım yılı ilan ettiklerini ifade eden Başkan Eryılmaz, “Yunus Emre okulunun önemli temsilcilerinden olan ve eserleri İslam Dünyasında okunan İznikli gönül adamı Eşrefoğlu Rumi’yi anacağız ve onu gelecek nesillere tanıtacağız” dedi.

Sempozyumun organizasyonu ile ilgili bilgi veren Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi prof. Dr. Bilal Kemikli sempozyumun 6 oturumda gerçekleşeceğini belirterek, “ Organizasyona ülkemizin çeşitli yerlerinden 27 öğretim üyesi katılarak ve 20 tebliği sunacaklar. Dört ana oturumun her birinde Eşrefoğlu’nun farklı bir yönünü ortaya koyacağız. Sempozyumun sonunda da Eşrefoğlu’nun ilahilerinin seslendirileceği bir konser düzenleyeceğiz” diye konuştu.

Öte yandan başkan Eryılmaz, Bütün Bursalıları bu gönül sultanını daha yakından tanımaları için İznik’e davet etti.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2010 Çarşamba 14:15:02
Güncelleme :6 Mayıs 2010 Perşembe 00:18:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?