19
Mayıs
2024
Pazar
İZNİK - BURSA

İznik Gölü 'az' kirli çıktı

Kirlendiği gerekçesiyle doğal dengesinin bozulduğu belirtilen İznik Gölü’nün tahlil sonuçları ’az kirli’ çıkarken, yetkililer endişe edilecek bir durumun söz konusu olmadığını bildirdi.
Geçtiğimiz hafta İlçe Sağlık Grup Başkanlığı tarafından İznik Gölü’nden alınan ve Bursa İl Sağlık Müdürlüğü laboratuarında yapılan testlerin sonuçları açıklandı. İlçe Sağlık Grup Başkanı Dr.Ömer Lütfü Alkan, İznik Gölü’nün suyunda yapılan fiziksel ve kimyasal testlerin endişe verici olmadığını söyledi.
Alkan, gölün kirlilik durumuyla alakalı su örneklerinin düzenledi bir şekilde alınacağı ve sürekli kontrol altında tutulacağını belirtti. Alkan bu sonuçların açıklanmadan vatandaşların göle girmemelerini istedi.
Diğer yandan, İlçe Sağlık Grup Başkanlığı, Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bölümü Öğretim Görevlisi Prof.Dr.Haluk Başar’ın hazırladığı İznik Gölü ve çevresindeki toprak yapısında demir oranının yüksek olduğunun vurgulandığı raporunun örneklerini istedi. Başar, raporunda gölün doğal dengesinin bozulduğuna dikkat çekti.
BURSA -İHA
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2004 Cuma 03:08:02
Güncelleme :3 Temmuz 2004 Cumartesi 18:17:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?