18
Mayıs
2024
Cumartesi
İZNİK - BURSA

İznik'e yüksek okul

İznik, gözünü üniversite ve turizme dikti. İznik’in üniversite şehri olabilmesi için çalışmalara hız veren Kaymakam Hüseyin Avcı, Belediye Başkanı Kadri Eryılmaz, İznik Ticaret Odası Başkanı Fahrettin Keskin ve Meclis Başkanı Raif Küçükçakır, Belediyeye ait olan Üğecek Mevkii’ndeki 35 dönümlük araziye inşa edilmesi düşünülen yeni meslek yüksek okulu projesi öncesi, dün Uludağ Üniversitesi Rektörü Mustafa Yurtkuran ile görüştü.

Rektör Yurtkuran, İznik heyetine, "Binayı hazır isterim. Ondan sonrası kolay. İki yıl içerisinde yeni meslek yüksek okulunun mevcudiyetini 600 öğrenciye çıkarabilmemiz de mümkün" dedi.

Yurtkuran, yüksek okula en az altı bölüm açmayı düşündüklerini, bunların başından turizm ve rehberlik, zeytincilik, bilgisayarlı muhasebe bölümlerinin olacağını söyledi. İznik heyeti ise, temeli hemen atıp, Eylül ayı sonunda anahtarlarıyla yüksek okulu teslim etme sözü verdi.

Öte yandan heyet, İznik Gölü ile ilgili yapılan çalışmaların ne durumda olduğunu rektöre sordu. Yurtkuran, "Uluabat ve İznik Gölleri bizim en büyük ilgi alanımız. Bu iş için yüz bin YTL’nin üzerinde üniversite ödenek ayırdı. Her yıl her iki gölün kirlilik oranları ölçülmekte ve buna sebep olan faktörler araştırılmakta. Bunun yanında balık türlerini de yakın takibe aldık. Çalışmalarımız titizlikle devam ediyor" diye konuştu.

Heyet, Rektör Mustafa Yurtkuran’a, Osman Hamdi Bey’in ünlü Kaplumbağa Terbiyecisi adlı tablosunun çiniye tatbik edilmiş bir minyatürünü hediye etti.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Mart 2005 Cuma 15:57:21
Güncelleme :25 Mart 2005 Cuma 15:59:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?