14
Haziran
2024
Cuma
İZNİK - BURSA

İznikli çinicilere, 200 bin Euro destek

Bursa’nın İznik İlçesi’nde faaliyet gösteren çinicilere KOSGEB’den destek geldi. İznik Muhtelif Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın düzenlediği toplantıda konuşan KOSGEB Bölge Müdürü Nadir Kaçmaz, en az 10 çini üreticisinin bir araya gelmesi ile oluşacak tüzel kişiliğe 200 bin euroluk makine ve ekipman kredisi verebileceklerini açıkladı.

Son yıllarda özellikle Süleyman Paşa Medresesi’nin Çini ve Seramik Çarşısı haline gelmesinden memnuniyet duyduklarını kaybeden Kaçmaz, ilçede üretilen çinilerin yurt içi ve dışına pazarlanması için atölye sahiplerini güç birliği yapmaya çağırdı. 0 faizli, bir yılı geri ödemesiz 3 yıl vadeli 200 bin euroluk desteğin çiniciliği ayağa kaldıracağını savunan Kaçmaz, "En az 10 çini üretici bir araya gelerek güç birliği yaparsa, bu krediyi vermeye hazırız. KOSGEB olarak teklifi biz getiriyoruz, ortak üretim için 5 yıllık bir atölye kiralayacak veya satın alacaksınız. İhtiyacınız olan tüm makine ekipman için gereken maddi desteği anında vereceğiz. Sizden bunun karşılığında ipotek veya banka teminat mektubu isteyeceğiz. Ortak atölyede görev yapması gereken bir uzman personelin de 18 ay maaşını karşılıksız olarak biz ödeyeceğiz. Ayrıca bu oluşum gerçekleşirse ürünlerinizi yurt içi ve yurt dışı fuarlara da taşıyabiliriz. Teklifimizi bir süre düşünün ve bize ona göre cevap verin" diye konuştu.

Kaymakam Hüseyin Avcı da, bu oluşuma bütün atölyelerin katılması halinde kaymakamlık olarak personel ve eğitim desteği vereceklerini ve kredinin teminatını kendilerinin karşılayacağını müjdeledi.
Avcı, bundan böyle açacakları kurslara katılmayan hiç kimsenin atölye açıp İznik çinisi üretemeyeceğini hatırlattı.

BURSA-(İHA)
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2004 Perşembe 11:26:09
Güncelleme :6 Kasım 2004 Cumartesi 12:44:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?