23
Mayıs
2024
Perşembe
İZNİK - BURSA

Orhaniye'ye sağlık ocağı

İznik'e bağlı Orhaniye Köyü’nde, sağlık evi, ebe lojmanı ve arıtma tesisi törenle hizmete girdi. Bu arada, 750 metrekarelik alan üzerine inşa edilecek çok maksatlı salonun temeli atıldı.

Törende konuşan Orhaniye Muhtarı Hidamet Asa, kısa sürede başarılan bu işlerde köy halkından büyük destek gördüğünü belirterek, "Köyümüzü mamur hale getirmek için çalışıyoruz.

Yapımı tamamlanan sağlık evi, ebe lojmanları için İl Özel İdaresi 10 milyar verdi. Geri kalan 60 milyarı köy bütçemizden ve halkımızın yardımlarıyla karşıladık. Bugün temelini attığımız 750 metrekare alana sahip olan 150 milyar proje bedeli çok maksatlı salonu da muhtarlık bütçesinden ve halkımızın yardımlarıyla gerçekleştireceğiz" dedi.

Sağlık evinin açılışından sonra, Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin yaptığı biyolojik arıtma tesisi hizmete girdi. Törene katılan Bursa İl Tarım Müdürü Hüseyin Yıldızel, İznik’in zirai potansiyelinin çok yüksek olduğunu, çok yakında 1 trilyon liralık soğuk hava deposunu Orhaneyi’ye kuracaklarını söyledi.

Bu arada, Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin eserlerinden oluşan sergi açıldı. Törenlere Tarım Müdürü Hüseyin Yıldız, İl Sağlık Müdürü Osman Akyıldız ile çok sayıda yetkili ve köy halkı katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2005 Çarşamba 16:19:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?