23
Mayıs
2024
Perşembe
İZNİK - BURSA

Ziraat odaları İznik'te buluştu

Bursa İl Ziraat Odaları Koordinasyon Toplantısı İznik'te yapıldı. İznik Ziraat Odası Başkanı İlhan Sarı’nın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya Mudanya, Nilüfer, Karacabey, Orhangazi, Ketsel, Mustafa Kemal Paşa, İnegöl, Yenişehir, İznik, İzmit odalarının başkanları katıldı.

Ziraat Odası Bursa İl Başkanı Fuat Sarı, hükümetin tarıma değer vermediğini, bu yüzden gerçekçi açıklamalarda bulunmadığını, medyanın ise bu ilgisizliğe sessiz kaldığını ileri sürerek, "Bugün tarımda yaşanan istikrarsızlık tüm oda başkanlarını isteksizliğe ve bıkkınlığa itmiştir. Ancak bizler çiftçilerimizin sözcüsü olarak, her ne kadar tarımda oyunlar oynansa da, çiftçimizin arkasında yer almaya devam edeceğiz" dedi.

Toplantıda sırasıyla söz alan oda başkanları, 2005 ve 2006 yılının çiftçiler için çok zor bir dönem olacağını, 120 bin sayfalık AB müktesebatında tarım ve hayvancılığa 60 bin sayfalık yer ayrıldığını hatırlattı.

Başkanlar, AB uyum kanunlarının çiftçilere çok büyük darbe indireceğini iddia etti. 2007 yılında Polonya ve Bulgaristan’ın AB’ye resmen gireceğini savunan konuşmacılar, uyum yasalarında her tarlada tuvalet ve soyunma odası istendiğini anlattı. Konuşmacılar, meyve ithalatının da çiftçileri etkileyeceğini dile getirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2005 Pazartesi 16:40:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?