18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM
Belediye Sayfaları

Üşümeyen adam şaşırtıyor

Bursa'nın Keles İlçesi'nde, kış aylarında kısa kollu gömlekle dolaşıp soğuk suyla banyo yapan şahıs, görenleri şaşkına çeviriyor.

Keles'te çiftçilik yaparak geçimini sağlayan Mehmet Yağız (63), karlı havalarda bile kısa kollu elbiselerle dolaşıyor. 3 eşinden de ayrılıp dördüncü evliliğini yapan Yağız'nın Keles'in soğuğuna aldırış etmemesi, görenleri şaşkına çeviriyor. Gençliğinden bu yana hiçbir zaman yatarken üstüne yorgan örtmediğini söyleyen Yağız, devamlı soğuk suyla banyo yapıp abdest alıyor. 5 çocuk 14 torun sahibi Yağız, şimdilerde ise torununun torununu görmenin mutluluğunu yaşıyor.

Soğuğa aldırış etmeyen Yağız, gençlere ise kısa kollu elbiselerle gezmemelerini tavsiye ediyor. Askerliğini Erzurum'da yapan ve oradaki soğuğa alıştığını söyleyen Mehmet Yağız, "Dağ soğuğu beni etkilemiyor. Erzurum'da askerlik yaparken seyyar ekiptim. Bu yüzden soğuğa alıştım. 40 sene kamyonculuk yaptım. Uludağ'a direk taşırken bile kısa kollu çalışıyordum. Gençliğimden bu yana soğuk nedir bilmiyorum" şeklinde konuştu.

Çevresinde sempatik biri olarak bilinen Yağız, herkesin kendisini gördüğünde önce hayrete düştüğünü, ardından da neden üşümediğini sorduğunu ifade etti.

.
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2005 Pazar 15:20:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?