16
Haziran
2024
Pazar
YAŞAM
Belediye Sayfaları

Vali'den düğün salonu istediler

Bursa'nın Keles İlçesi'ne bağlı Kıranışıklar Köyü'nü ziyaret eden Vali Nihat Canpolat, köylü kadınların düğün salonu talebiyle karşılaştı.

Bursa Valisi Nihat Canpolat, beraberindeki bir heyet ile Keles'e bağlı 850 nüfuslu Kıranışıklar Köyü'nü ziyaret etti. Köyün girişinde çocuklar, yaşlılar ve kadınlar Canpolat'ı karşıladı. Bayraklarla ve alkışlarla valinin yolunu kesen köylüler, isteklerini Canpolat'a söylemeye başladı.

Köyün erkekleri validen sağlık ocağı isterken, kadınların isteği ise valiyi şaşırttı. Valinin yolunu kesen kadınlar, çamurda düğün yapamadıklarını söyleyerek düğün salonu istedi. Senede 15 düğün olduğunu söyleyen köylü kadınların bu isteğine Canpolat gülerek cevap verdi.

Bir sene içinde 15 düğün için salon yapılamayacağını kaydeden Canpolat, "Geriye bir sürü gün kalıyor. Düğün salonu için yaptığımız binayı kahve olarak da kullanmak gerekiyor. Ama kocalarınızın kahveye gitmesini istemezsiniz herhalde" dedi.

Bir düğün için Keles'e gittiklerini ifade eden kadınlara Vali Canpolat, "Keles dediğin yer şurası" diyerek cevap verdi. Vali Canpolat, ziyaret için geldiği köyde, Atatürk heykelinin açılışını da yaptı. Köyün erkekleri Canpolat'a eşarp hediye etti. Bu arada hayatlarında ilk defa vali gören kadınlar, pencerelere akın etti. Valiyi görmek için pencerelerden sarkan kadınlar, ilginç manzaralar oluşturdu.

Keles İlçesi'ndeki esnafı da ziyaret eden Vali Nihat Canpolat, burada Küpçü lakaplı Mehmet isimli bir vatandaş ile sohbet etti. Valiye hayatını anlatan Küpçü Mehmet, 3 kadından boşandığını ve 4'üncüsüyle evlendiğini, kendisinin nikahını kıyacak imam kalmadığını söyledi. 3 kadından boşandığı için hiç üşümediğini anlatan Küpçü Mehmet, sözleriyle Vali Canpolat'ı güldürdü.

Bu arada, Vali Nihat Canpolat, Keles'e spor salonu yapılması için halka söz verdi.

.
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2005 Perşembe 17:30:31
Güncelleme :7 Temmuz 2006 Cuma 17:14:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?