16
Haziran
2024
Pazar
GÜNCEL

Engelliler gününde anlamlı tören

Belediye aile çay bahçesi içerisinde bulunan engelliler hizmet masasın da düzenlenen tören Kestel belediye başkanı Yener Acar, belediye başkan yardımcısı Cengiz Bayrak, belediye meclis üyeleri ve davetliler katıldı.

Törende bir konuşma yapan Kestel Belediye Başkanı Yener Acar, "Toplumumuzun önemli bir parçasını oluşturan özürlü vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm bulunması, engellilerin hayata kazandırılması amacı ile tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü olarak kutlanmakta. Ülkemizin nüfusunun yüzde 12.29’u oluşturan 8,5 milyon engelli vatandaşımızın 370'i ilçemizde ikamet etmekte.

Belediye yönetimi olarak göreve geldiğimiz günden bu yana engelli vatandaşlarımızla her alanda sıkı bir iletişim içindeyiz.

28 Mart seçimlerinden hemen sonra ilçemizde ilk kez geniş kapsamlı olarak engelliler günü kutlaması gerçekleştirerek sorunlarını ve çözüm yollarını tartıştık. Tespit edilen sorunlarla ilgili projeler ürettik. Maddi durumu elverişsiz engelli vatandaşlarımıza ihtiyaçları doğrultusunda gıda, yakacak ve tekerlekli sandalye yardımları yapılarak ihtiyaçları karşılanmaya çalışıldı. İlçemizde ilk kez kapsamlı bir çalışma yapılarak engelli vatandaşlarımızın engel gruplarına göre tespiti yapılarak kayıt altına alındı.

İlçemizde ikamet etmekte olan 15 engelli öğrencimizin eğitimlerine devam edebilmeleri için Bursa’daki çeşitli okullara Ulalımlar belediyemiz tarafından sağlanmaktadır. Belediyemizce uygulamaya konulan AKMASA uygulaması kapsamında 65 engelli vatandaşımız ilçe sınırlarımız içerisinde faaliyet gösteren çeşitli firmalarda işe yerleştirilerek topluma kazandırıldı.Engelli vatandaşlarımızın vasıf sahibi olabilmelerine imkan sağlamak amacı ile belediyemizce projelendirilen kurslar kısa süre içerisinde hayata geçirilerek bu konuda hissedilen en büyük eksiklerden biri daha ortadan kaldırılacaktır.

Yine ilçemizde ilk kez engelli vatandaşlarımız ile belediyemiz arasında bir köprü oluşturmak amacı ile ENGELLİLER HİZMET MASAMIZI hayata geçirerek hizmete açtık.

Aile parkımız içerisinde faaliyet gösteren hizmet masamız büyük bir eksikliği gidermiştir.
Belediyemizce gerçekleştirilen tüm hizmetlerde engelli vatandaşlarımız düşünülerek hareket edilmektedir.İnşa edilmekte olan kültür tesisimiz engelli hemşehrilerimizin rahat kullanabilecekleri şekilde dizayn edilmektedir.

Bugün gerçekleştirilen çalışmamızda ihtiyaç sahibi 55 engelli vatandaşlarımıza talepleri doğrultusunda gıda,yakacak, giyim ve tekerlekli sandalye yardımları gerçekleştirilmiştir" dedi.Konuşması sonrasında geçtiğimiz yıl geçirdiği trafik kazası sonrasında tekerlekli sandalyeye mahkum olmasına rağmen maddi imkansızlıklar sebebi ile temin edemeyen olan maddi Cafer Göven'e tekerlekli sandalye armağan eden Başkan Acar, "hepimiz birer engelli adayıyız, bu olay hepimizin başına gelebilir elele verirsek tüm sorunlarımızı aşarız" açıklamasını yaptı.

Program mahalli sanatçı Muhammet Yeni'nin türküleri ile sona erdi.

.
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2005 Salı 16:51:51
Güncelleme :7 Temmuz 2006 Cuma 17:23:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?