16
Haziran
2024
Pazar
GÜNCEL

Kestel'de çevre toplantısı

Bursa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire başkanlığı ile Kestel belediyesinin işbirliği ile düzenlenen gürültü ve çevre kirliliği konulu toplantı büyük ilgi gördü.

Belediye meclis salonunda sabah saat 10:00 başlayan toplantıya Büyükşehir Belediyesi Çevre koruma daire başkanlığı Çevre MühendisiSerap GÖÇMEN,Kimya Mühendisi Aras KAPLAN, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü Nazlı SIKI,belediye meclis üyeleri,mahalle ve köy muhtarları, okul müdürleri ve sanayiciler iştirak etti.

Toplantının ana konusu 01.01.2006 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek olan yönetmeliklerin getirdiği yükümlülüklerin değerlendirilmesi olurken.Özellikle Kestel’in sanayi atıkları nedeni ile 1. derecede hava kirliliği içeren yerleşim noktalarından biri olduğu vurgulandı.Kaçak kömür konusunda Kestel’in oldukça bilinçli hareket ettiğini fakat sanayicilerin kullandıkları yakıtlardan kaynaklanan çevre kirliliğinin önüne geçme konusunda yeterli duyarlılığı göstermediği vurgulandı.

Gürültü kirliliği konusunda 01.07.2005 tarihinde resmi gazetede yayımlanan 25862 sayılı yönetmeliğin özellikle metal sektöründe üretim yapan firmaları yakından ilgilendirdiğine değinildi.Firmaların fabrikalarında bakanlıkça belirtilen labaratuvarlar tarafından firmanın çalışması esnasında oluşan gürültünün ölçülerek yönetmelikte belirtilen sınırlar geçtiği tespit edildiğinde gerekli iyileştirme çalışmalarının yapılması zorunlulu getirildiği açıklandı.

Fatih Ak - Kenthaber / Kestel
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2005 Pazartesi 14:37:39
Güncelleme :14 Aralık 2005 Çarşamba 16:41:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?