23
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Engelli ayrımı dernek kapattırdı

Bursa'nın Mustafakemalpaşa İlçesi'nde Türkiye Sakatlar Derneği Şubesi kapandı.

Sakatlar Derneği Mustafakemalpaşa Şubesi yöneticileri, genel merkez idarecilerine taleplerini kabul ettiremeyince şubeyi kapattı.

Şube Başkanı Gökmen Sezgin, Türkiye Sakatlar Derneği'ne üye olabileceklerin, dernek tüzüğünün 2. maddesinde yer alan 'Hareket organlarından kol bacak, omurgalarından sakat olan kişileri kapsar' ibaresinden dolayı, kendilerine müracaat eden diğer özürlü gruplarını kabul edemediklerini, bu durumun şubeyi sıkıntıya soktuğunu, konuyu genel merkeze bildirdikleri halde taleplerini kabul ettiremediklerini söyledi.

Sezgin, "Diğer özür gruplarını ayırmamız doğru değil. Bunun için şubenin kapatılmasını talep ettik. Bunun üzerine, hareket organlarından kol bacak, omurgalarından sakat olan (ortopedik), gözleri görmeyen (ama-kör), kulakları duymayan (sağır), konuşamayan (dilsiz) ve zihinsel engelli olan kişiler arasında birlik, beraberlik, dayanışma ve yardımlaşmayı sağlamak için Engelliler Derneği'ni kurduk. Faaliyetlerimiz bu çatı altında yürüteceğiz" dedi.

Mustafakemalpaşa Sakatlar Derneği'nin kapatılmasının ardından kurulan Engelliler Derneği, 25 Temmuz 2005 tarihi itibariyle dernekler büro şefliğinden kütük numarasını alarak faaliyetlerine başladı. Türkiye'de bu isim altında kurulan ilk dernek olduğu, önümüzdeki günlerde genel merkez olarak faaliyet göstereceği öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2005 Cuma 15:10:13
Güncelleme :26 Ağustos 2005 Cuma 15:34:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?