2
Haziran
2024
Pazar
YAŞAM

Heyelanda kopan isale hattı onarıldı

Bursa'nın Mustafakemalpaşa İlçesi'nde, geçtiğimiz günlerde Akarca Köyü ile Sarp Deresi içme suyu arıtma tesisleri arasındaki stabilize yolda meydana gelen heyelan sebebiyle kopan isale hattı onarıldı.

İsale hattının tamir edilmesiyle, ilçe merkezi ve Yalıntaş Beldesi, Akarca, Kömürcükadı, Karaorman, Lütfiye ile Bahriye köylerine içme suyu verilmeye başlandı. Yol güzergahında meydana gelen heyelan yüzünden susuz kalan ilçe, belde ve köyler kademeli olarak Çan Deresi hattından beslendi.

Mustafakemalpaşa, Yalıntaş, Tatkavaklı, Yeşilova, Ovaazatlı, Tepecik, Çeltikçi belde belediyeleri ile resmi ve özel kurumlara ait iş makinelerinin aralıksız çalışması sonucu yol ulaşıma açılırken, isale hattının onarımı da tamamlandı. Kopan 30 metrelik isale hattına 400'lük aspes boru döşenirken, heyelan nedeniyle ulaşıma kapanan yolun tekrar açılması için 300 kamyon taş dolgu malzemesi kullanıldı.
Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Hayri Öztetikler, "İlçenin başına ilk kez böyle bir afet geliyor. Hepimiz gerekli dersi aldık. Acilen 'su krizi eylem planı' ismi altında kriz masası oluşturacağız" dedi.

.
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2006 Cumartesi 16:09:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?