18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Esnaf sıkıntılı

Bursa'nın Mustafakemalpaşa İlçesi Esnaf Sanatkarları Koruma Derneği Başkanı Seçkin Bilgiç, ilçe esnafının sıkıntılarını dile getirdi.


Bir basın toplantısı düzenleyen Bilgiç 5 ana başlıkta topladığı esnafın sıkıntılarını sıralayarak siyasilerden yardım talebinde bulundu. Bilgiç, "Ev, araba ve beyaz eşya kredilendirmelerine uygulanan 60 ay vade, esnaf kefalet kredilerine de uygulanmalı. İlçedeki ihtiyaca göre esnaf tahdidi (sınırlama) yapılmalı. Şirketleşmenin önü açılarak özendirilmeli. Esnaf odaları yeni çıkan kanuna göre aktif hale getirilmeli ve ilçedeki ekonominin canlanması için esnafımız, ilçe dışından yaptığı alışverişlerde paranın azami ölçüde ilçede kalmasını sağlamalı" dedi.


Dernek Başkanı Seçkin Bilgiç, ilçede 6 bin esnaf bulunduğuna dikkat çekerek, dernek üye sayılarının sadece 80 olduğunu söyledi. Bilgiç, derneğe kayıtlı 80 üyeden 25'inin kendi aralarında 2002 yılından bugüne kadar 50 milyar lira biriktirdiklerini, bu para ile aldıkları arsaya dükkan ve düğün salonu yapacaklarını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2005 Pazar 15:16:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?