16
Haziran
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Mezarları ikinci kez açıldı

Bursa'nın Mudanya İlçesi'nde 10 yıl önce öldürülen 2 gencin genetik şifrelerinin tespiti ve kimliklerinin belirlenmesi için mezarları 7 ay sonra bir kez daha açıldı.

Dövülerek öldürülen ve daha sonra yakılan 17 yaşlarındaki biri kız diğeri erkek 2 şahsın kimlik tespitinde daha önce alınan materyallerin yetersiz olduğu öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, 10 yıl önce Mudanya Dedeköy Karatoprak mevkiinde 16 - 17 yaşlarındaki 2 gencin cesedi bulundu. Dövülerek öldürülen gençlerin cesetleri yakıldığı için kimlikleri tespit edilemedi. Yıllar sonra bir aile, Mudanya Savcılığı'na başvurarak ölen gençlerin kendi akrabaları olabileceğini bildirdi.

Bunun üzerine gençlerin kapanan cinayet dosyası yeniden açıldı. Cumhuriyet Savcısı Başkanlığı'nda Adli Tıp Kurumu uzmanları Hamitler Mezarlığı'ndaki gençlerin mezarını kazarak bazı materyaller aldı. Gençlerin genetik şifrelerinin tespit edilerek, kesin ölüm sebebinin araştırılması için gönderilen materyallerin yetersiz kaldığı bildirildi.

Bunun üzerine görevliler, 7 ay sonra tekrar Hamitler Mezarlığı'na giderek, mezarları 2. kez kazdı. Etrafa yayılan ağır kokuya rağmen uzmanlar, toprak altından çıkan kemikleri topladı. Her 2 gencin de vücudundan yaklaşık 25 parça kemik alındı.

Değişik uzuvlara ait kemikler, İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda DNA incelemesine tabi tutulacak. Rapor sonunda müracaatçı aile ile gençlerin DNA'ları karşılaştırılarak, kimlikleri tespit edilmeye çalışılacak. Yanan cesetlerin kimlikleri tespit edilebilirse, güvenlik kuvvetleri 10 yıl önce işlenen cinayetin ardındaki sır perdesini aralamaya çalışacak.

.
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2005 Perşembe 10:20:03
Güncelleme :8 Kasım 2005 Salı 09:41:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?