15
Haziran
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Uyuşturucu operasyonu

Mudanya İlçesi'nde jandarma tarafından gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda 6 kilo esrar, uyuşturucu hap, kenevir tohumu ve 5 adet kenevir kökü ele geçirilirken, biri Moldovya uyruklu 7 kişi de gözaltına alındı.

Jandarma Komutanlığı'ndan alınan bilgiye göre, Bursa İl ile Mudanya ilçe Jandarma komutanlığı ekiplerinin ortaklaşa sürdürdükleri 2 aylık istihbarati çalışmalar neticesinde bir şebekenin ellerindeki uyuşturucu maddeleri piyasaya süreceği ihbarı üzerine harekete geçti. Gerçekleştirilen operasyonda piyasa sürülmek üzere hazırlanmış 10 bin YTL değerindeki 6 kilo esrar, uyuşturucu hap, kenevir tohumu ve kökleri ile ruhsatsız 2 silah ele geçirildi.

Savcılık talimatıyla genişletilen operasyonda Güzelyalı, Bağlarbaşı ve Çekirge Semtleri'nde yapılan yedi ayrı evdeki operasyonda Derya S.'nin (30) evinde satışa hazır plaket halinde bir içimlik 20 adet esrar, bir kuru sıkı tabanca, İsmail D.'nin (44) evinde ise 1 kilo toz esrar, saksılarda kenevir kökü, Şinasi D.'nin (31) evinde satışa hazır plaketler halinde 8 adet esrar ve 300 gr toz esrar ve esrar yapımı kullanılan 3 kilo kubar, 1 adet ruhsatsız silah ve 5 adet 9 mm mermi ile imzalı boş senetler ele geçirildi. Operasyon sonucunda Derya S., Moldovya uyruklu Angele S. (36), Gökhan Ö. (25), Emine D. (29), Sibel D. (23), Mehmet İ. (20) ve Mustafa O. (25) gözaltına alındı. Bu arada Şinasi D. ve İsmail D.'nin (44) yakalanması için çalışmalar sürerken, sanıkların uyuşturucu maddeleri, Adana, Hatay, Urfa, Samsun, Ordu ve İstanbul'dan aldıkları, otobüsle Bursa'ya getirilen maddeler terminal girişinde karşılanarak 16 CAN 063 plakalı araçla Bursa çevresine sevk edip sattıkları tespit edildi. Ayrıca uyuşturucu tacirlerinin bayram öncesinde de 6 kilo toz esrar ve 3 bin adet extacy hap sattıkları öğrenildi.

Jandarma tarafından ifadeleri alınan sanıklardan aranan Şinasi D., İsmail D. ve Gökhan O. ile Mehmet İ. uyuşturucu maddeden dolayı sabıkalı oldukları öğrenilirken, 7 zanlı işlemlerinin ardından adli mercilere sevk edilecek.

.
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2006 Perşembe 22:03:37
Güncelleme :7 Temmuz 2006 Cuma 17:58:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?