16
Haziran
2024
Pazar
YAŞAM

İzzet Kaptan, İzmit sularında

Bursa'nın Mudanya ilçesinde yaz aylarında Gemlik, Boğaziçi ve adalar turları ile sayfiyecilere hizmet veren İzzet Kaptan, 1 Eylül'den itibaren İzmit Körfezi'nde toplu taşımacılık yapacak.

İzmit Büyükşehir Belediyesi ile anlaşma imzalayan İzzet Kaptan gezi gemisi, körfezde günde 6 sefer ile şehir içi deniz ulaşımını sağlayacak.

İzzet Kaptan, her gün fuar alanı yanındaki İzmit İskelesi'nden kalkacak gemisinin 25 dakikada Gölcük İlçesi'ne, 15 dakikada Değirmendere Beldesi ve 60 Evler İskelesi'ne gideceğini, buradan aldığı yolcuları da İzmit'e getireceğini söyledi.

İzmit Büyükşehir Belediyesi'nin çağrısı üzerine bu şehirde 500 yolcu kapasiteli teknesi ile şehir içi ulaşım hizmeti vereceğini anlatan İzzet Kaptan, böyle bir ulaşım sisteminin Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından önümüzdeki yıllarda Gemlik Körfezi'nde kurulmasını arzu ettiğini söyledi.

Gemlik ve Mudanya'nın Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne dahil olması ile, körfezin iki yakasında yer alan bu büyük iki ilçe arasında münasebetlerin de gelişeceğini anlatan İzzet Kaptan, "İnsanın gönlü kendi memleketinde çalışmak istiyor.

Ancak Bursa'da iç ulaşımda deniz henüz kullanılmaya başlanmadı. İDO'nun Yenikapı Güzelyalı seferlerinin başlamasından sonra, Gemlik Körfezi'nde, Gemlik, Kumla, Kurşunlu, Güzelyalı, Mudanya ve Zeytinbağı arasında bir rota dahilinde seferler tertip edilebilir" dedi.

.
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2005 Pazar 14:36:37
Güncelleme :8 Kasım 2005 Salı 10:51:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
MUARREM KARAKAYA IP: 88.233.8.xxx Tarih : 7.04.2008 16:56:35

izzet kaptan gezi gemisi satıldığını duydum doğrumu Altan bey beni bu konuda aydınlatırsanız sevinirim şimdiden teşekkürler.