2
Haziran
2024
Pazar
EKONOMİ

Belediye'nin bütçesi 60 milyon YTL

Nilüfer Belediyesi'nin haftalardır ertelenerek yapılan meclis toplantısı, 2006 mali bütçesinin 60 milyon YTL'ye bağlanmasıyla neticelendi.

Konak Kültür Merkezi'nde yapılan meclis toplantısında, çoğunluğu AKP üyelerinden oluşan Plan Program ve Bütçe Komisyonu'nun bazı harcamalarda değişiklik yapması, CHP Grubu ve Başkan Bozbey'in tepkisine yol açtı.

Toplantıda söz alan AKP Grup Sözcüsü Ali Hasdemir, hiçbir hizmetin önünü kapatma taraftarı olmadıklarını, ancak belediye gelirlerini kimsenin har vurup harman savurmasına hakkının olmadığını söyledi. Hasdemir, "Nilüfer gibi modern bir kentte asfalt sıkıntısı olmaması gerekirken, bugün asfalt bekleyen birçok sokak var.

Bütçede Başkan'ın önerisiyle Nikah Sarayı'ndaki çok amaçlı salon için 700 bin YTL ayrılırken, ilçedeki sokakların asfaltlanması için ayrılan pay ise sadece 1,5 milyon YTL, böyle bir bütçe anlayışı olamaz" şeklinde konuştu.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ise bütçeyi hazırlayan komisyonun Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne ayrılan payın azaltılmasını eleştirdi.

Bozbey, belediyelerin tanıtım ve sosyal faaliyetlerinin bu birimler aracılığıyla yapıldığını ifade ederek, "AKP belediyenin hizmet ve faaliyetlerini tanıtmasını istemiyor. Kültür sanat ve sosyal işler için ayrılan payın Fen İşleri Müdürlüğü'ne aktarılması, AKP'lilerin kültüre bakış açılarını ortaya koyuyor" açıklamasında bulundu.

Ayrıca Nilüfer'in sürekli büyüdüğünü, asfaltlama ve yol çalışmalarında aksaklıkların olmasının doğal olduğunun altını çizen Bozbey, yeni oluşan mahalleler olmak üzere 2006 yılı içinde asfaltlama ve yol çalışmaları için toplam 7.2 milyon YTL'lik pay ayırdıklarını belirtti. Karşılıklı eleştirilerin ardından yapılan oylamada 2006 Mali Yılı Bütçesi 60 milyon YTL olarak oybirliğiyle kabul edildi.

.
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2005 Salı 14:03:58
Güncelleme :8 Temmuz 2006 Cumartesi 11:13:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?