22
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Oto pazarında açık artırma dönemi

Bursa'nın merkez Nilüfer İlçesi'ndeki açık oto pazarı Türkiye'de ilk defa açık artırma sistemini uygulamaya koyuyor.

Nilüfer Sosyal ve Kültürel Yardımlaşma Vakfı (NİLVAK) ve Ede Müzayede tarafından ortaklaşa başlatılan uygulama kapsamında hafta sonları oto pazarının kurulduğu alanda açık arttırma ile yapılacak olan ikinci el otomobil satışı sayesinde piyasanın canlanacağı açıklandı. Araçların eksper raporuyla gerçek değerinde ve noter huzurunda alım satımının yapılacağı bildirildi.

Araçlarını açık arttırma yöntemiyle satmak isteyen kişilerin, şirketlerin, kurum ve kuruluşların araç temiz kağıdı, ruhsat, teknik geçmişlerini yazıp asgari belediye teminatını hafta içi her gün 10.00-15.00 saatleri arasında ekspere vereceklerini açıklayan Ede Müzayede Genel Koordinatörü Veysel Budak, "Satışa çıkarılan araç Türkiye'de ortamın iyi kurulamaması ile istenilen zamanda istenilen fiyata satılamamaktadır. Alıcılar ise nereden hangi aracı bilememektedirler. İsabetsiz araç almaktadırlar. Bu nedenle piyasa zarar görmektedir. Piyasa durgunluk içerisindedir. Araçlar gerçek fiyatlarıyla yansıtılamamaktadır. Biz bu nedenle böyle bir şey yapmaya karar verdik" dedi.

Araç satışının internet üzerinden ise www.otomuzayede.com ve www.edemuzayede.com adresinden takip edilebileceği öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2005 Salı 15:44:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?