19
Mayıs
2024
Pazar
ORHANELİ - BURSA

GÜMÜŞPINAR GÖÇÜYOR

            Yaklaşık 2500 nüfusu bulunan Gümüşpınar köyüne TKİ nin verdiği zararlar bitecek gibi değil .30 yılı aşkın süredir ,yörede faaliyet gösteren kömür işletmelerinin kullandığı dinamitin verdiği yüksek basıncın etkisine daha fazla dayanamayan yöre arazisinde yer yer 30 metrelik yarıklar olduğu bildirildi.5 yıl önce, kayma tehlikesiyle Dündar köyünü boşaltan TKİ yetkilileri de ne yapacağını bilemez durumda.Yapılan araştırmalarda gereken önlemlerin alınmadığı taktirde köyün üzerinde bulunduğu zeminde çökme tehlikesi olduğu belirtildi.

            Köy halkı bu gelişmelerden son derece rahatsız ve panik içinde.Git gide fazlalaşan derin yarıklar halka endişe saçıyor.Zaten az sayıda verimli toprak sayısına sahip olan köy halkı elindeki toprakları da kaybetme korkusu içinde.

Ercan için
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2004 Pazartesi 11:07:28
Güncelleme :3 Mayıs 2004 Pazartesi 11:36:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ercan konu IP: 88.246.29.xxx Tarih : 15.12.2006 20:48:28
ben bir gümüşpınarlı olarak bı madenden rahatsız oluorumm.bir futbol sahamız varr o da 2 seneye kalmaz gider.köyü deseniz 5 sene kalmaz gider.ee ben bundan sonra nereye gitcem bayramlarda.... he başka yere kurulacakmış dogrudr ama bu yeri tutmaz. bu maden koye dogru gelmesin.bu kadar mılletı nereye koyacaklar.dagın tepesine bırakcanız koyuu.bizim koyumuzun yerii iyi.maden çalısmaların koye zarar vermemesini istiyoruz.saygılarımla....