24
Mayıs
2024
Cuma
ORHANELİ - BURSA

Miras cinayeti sanığı hakim karşısında

MİRAS CİNAYETİ SANIĞI HAKİM KARŞISINDA

Bursa'nın Orhaneli ilçesinde, miras meselesi yüzünden ikiz kardeşi ve eniştesini öldürüp 2 kişiyi de yaraladığı iddiası edilen sanığın yargılanmasına devam edildi.

3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "nitelikli kasten öldürme ve yakın akrabayı öldürme" suçlarından müebbet hapsi istenen H.H.A.'nın yargılanmasına başlandı. Geçen yıl Sırıl köyünde miras tartışması yüzünden ikiz kardeşi Meliha Alım (37) ile eniştesi İbrahim Alım'ı (49) öldürüp yeğenleri İlknur Alım (18) ve araya giren Hüseyin Alım'ı (38) yaraladığı iddia edilen H.H.A., köyde kız kardeşinin başka erkeklerle birlikte olduğu yönünde söylentilerin çıktığını, kendisinin de bundan rahatsız olup eniştesi ile konuşmak istediğini söyledi.

Eniştesinin kendisini bu konu yüzünden terslediğini ifade eden tutuklu sanık H.H.A., sözlerini şöyle sürdürdü:

"Eniştem bana, 'Sen karımın kahyası mısın? İster tek kullanırım, ister iki kişi ile' deyince çok sinirlendim. Kendimi zor tuttum. Bir gün sonra kız kardeşimle ortak malımız olan tarlayı paylaşmak için konuşmaya gittim. Biz kardeşimle konuşurken elinde bıçakla bana saldırdı. Kendimi korumak için bir el bacağına ateş ettim" dedi.

Hakimin, "Kız kardeşini ve diğerlerini nasıl vurdun?" sorusuna sanık, "İnanın sadece enişteme bir el ateş ettiğimi hatırlıyorum. Sonrasını hatırlamıyorum. Kardeşimi ve yeğenimi nasıl vurdum, ben de bilmiyorum" cevabını verdi.

Duruşma, eksiklerin tamamlanması için ertelendi.

MİRAS CİNAYETİ SANIĞI HAKİM KARŞISINDA
MİRAS CİNAYETİ SANIĞI HAKİM KARŞISINDA
İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2010 Perşembe 13:41:02
Güncelleme :22 Nisan 2010 Perşembe 18:04:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?