18
Mayıs
2024
Cumartesi
ORHANELİ - BURSA

Orhaneli Kavşağı hizmete girdi

Bursa-İzmir karayolundaki şehirlerarası trafiği transit hale getirip, şehir içi ulaşımını rahatlatacak Orhaneli Batçık Kavşağı hizmete açıldı.

Bursa-İzmir karayolu üzerindeki Orhaneli Kavşağı'nın trafiğe açılışı için AK Parti Bursa Milletvekilleri Faruk Ambarcıoğlu, Altan Karapaşaoğlu, Mustafa Dündar, İl Başkanı Hayrettin Çakmak ve birçok davetlinin katılımıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Bursa için bir eser daha vermenin, yine bir sözü daha yerine getirmenin gururunu yaşadıklarını söyledi.

Acemler Kavşağı'nda inşaatı kısa zamanda başlatacaklarını anlatan Şahin, "Ekip arkadaşlarımla birlikte hizmet aşkı ve heyecanla çalışıyoruz. Çünkü bizler, heyecan duyulmayan işlerin başarılamayacağına inanıyoruz. Bursa'yı yeniden cazibe merkezi haline getirmek amacıyla çevreden ulaşıma, kentsel dönüşümden sosyal belediyeciliğe kadar pek çok alanda başlattığımız projeleri hızlı bir şekilde hayata geçiriyoruz. Özetle Bursa'yı daha yaşanabilir bir kent haline getirmek istiyoruz. Yaşanabilir Bursa'da en önemli sorun da ulaşım. Onun için biz ulaşıma önem verdik. Çünkü yaşamsal ihtiyaçların yerinde, zamanında ve güvenli bir biçimde karşılanabilmesi, ulaşım sisteminin sağlıklı bir biçimde işlemesine bağlıdır. Bursa'da 386 bin tane kayıtlı araç bulunmaktadır ve her yıl yaklaşık 3 bin yeni araçta trafiğe girmektedir" dedi.

Vatandaşların güne trafik çilesiyle başladığını, iş ve okul çıkışlarında yollarda yaşadıkları sıkıntının getirdiği psikolojik çöküntü ile evlerine döndüğünü söyleyen Başkan Şahin, "Yüksek İhtisas Kavşağı 4 ayda hizmete girdi ve bölgedeki trafik yoğunluğu önemli oranda azaldı. Bugün de Bursa yerel yönetimler tarihinin en hızlı biten yatırımlarından birini daha hizmete açıyoruz. Hemşehrilerimiz 3-4 yılda bitirilen kavşaklardan sonra, 3- 4 ayda tamamlanan kavşaklarla karşılaşıyor. Bu bizim yönetimimizin ve AK belediyeciliğin önemli bir farkı. Günde 75 bin aracın geçtiği Orhaneli Kavşağı'nı hizmete sokuyoruz. Kavşağın açılış törenini, Merinos Kavşağı'nın temel atma töreni ile birlikte kısa bir süre sonra gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

5.8 milyon YTL'ye mal olan Orhaneli Kavşağı'nın 70 metresi kapalı olmak üzere 370 metre uzunluğunda olduğunu, Bursalılar'ın 3 ay sıkıntı yaşadığını kaydeden Şahin, "Bursalılar'a sabırlarından dolayı gönülden teşekkür ediyorum. Sıkıntı çekiyoruz ama bir yıl sonra 'ne de güzel oldu' diyeceğiz.

Rekor sürelerde tamamlanan bu projeler Bursa'nın aydınlık yarınlarının habercisidir. 4 tane bat- çık'tan oluşan Merinos Kavşağı da 6 ay içerisinde tamamlanacaktır. En yakın zamanda da Acemler Kavşağı'nı başlatacağız. Bu konuda çalışmalarımız sürüyor" şeklinde konuştu.

AK Parti Bursa Milletvekili Altan Karapaşaoğlu da belediyenin çalışmalarından övgüyle söz edip, "Bursa'da bizim belediyecilik dönemimizin sonunda karayollarıyla ilgili sorun kalmayacak. AK Parti yeniden iktidara gelecek. 2. dönemimizde de demiryolu sorunlarını çözeceğiz. Şu anda demiryolu projelerimiz yapılmaktadır. Ulaşım, tarım, sanayi, turizmde Bursa, en büyük metropollerden birisi olacak. Bursa'yı dünyaya tanıtacağız. Japonlar şu sıralar Uludağ'da yatırım yapabilmek için izin istiyorlar. Bu çalışmalara ekibimiz ile birlikte devam edeceğiz. 12 milletvekili arkadaşım, belediyelerimizin emrindeyiz" açıklamasını yaptı.

Daha sonra İl Başkanı Hayrettin Çakmak'ın "Hayırlı olsun" sözleriyle Orhaneli Kavşağı trafiğe açıldı. Belediye Başkanı Hikmet Şahin ve beraberindekiler, Orhaneli Kavşağı'ndan geçen araçlara el sallarken, araçlar da korna çalarak karşılık verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2005 Salı 15:49:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?