16
Haziran
2024
Pazar
ORHANELİ - BURSA

Orhaneli'de Muazzez Ersoy rüzgarı

Orhaneli'de bu yıl 14.’sü düzenlenen Karagöz Kültür Şenliği’nin son gününde sahne alan Muazzez Ersoy, binlerce kişiyi coşturdu.

Orhaneli 14. Karagöz Kültür Şenliği’nde cumartesi günü rahvan at yarışları yapılırken, 3 bölgeden gelen atlar kıyasıya yarıştı. Yine aynı gün yağlı güreşler yapılarak, er meydanı şenlendi. Ancak baş pehlivanlardan İrfan Şen’in sağ kolunun çıkması, güreşseverleri üzdü.

Bursa Mehter Takımı, söylediği kahramanlık türküleriyle kalabalığı coşturdu. Karagöz gölge oyununun ardından mahalli sanatçılar sahne aldı. Pazar günkü şenliklere ise, Orhaneli ve civar ilçelerin dışında Bursa’dan da binlerce vatandaş katıldı.

Bu arada, en iyi çilek yetiştiricilerine ödül verildi. Aydan, Eser, Firdevs ve Ağabeydin sırayla sahne alarak şarkılar söyledi. Daha sonra festivalin astsolisti Muazzez Ersoy sahne aldı. Hayranlarıyla buluşan sanatçı, popüler şarkılarını okuyarak muhteşem bir konser verdi. Ersoy, söylediği şarkılarla binlerce kişiyi coşturdu.

Festivale bu yıl 25 bin civarında insanın katıldığı öğrenildi. Keyifli bir hafta sonu geçiren vatandaşlar hem konserle eğlenirken, hem de ormanda piknik yaptı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, festivalde yaptığı konuşmada, "Osmanlı’nın doğmuş olduğu yerde, yaşlısı ile genci ile güzel anlar yaşıyoruz. Bu güzelliklerinilelebet devam etmesini diliyor, bu organizasyon için başta Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu’nu ve emeği bulunan herkesi kutluyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2005 Pazartesi 13:09:50
Güncelleme :18 Haziran 2005 Cumartesi 17:08:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?