20
Mayıs
2024
Pazertesi
ORHANELİ - BURSA

Orhaneliler'e korkunç şaka

Bursa'nın Orhaneli İlçesi'nde dün gece kimliği belirsiz kişi veya kişilerce mahalle ve sokaklarda bulunan 60 kadar çeşmeye yapıştırılan kuru kafa amblemli ve "Bu su zehirlidir, içilemez" ibareli afişler vatandaşları tedirgin etti.
Zabıta ekiplerince toplanan kuru kafa amblemli afişler çeşmelerden sökülerek, kaymakamlık ve savcılığa teslim edildi. Yetkililer, afişleri çeşmelere kimin astığını araştırıyor.
Bu arada belediye yetkilileri, kilometrelerce uzaklıkta bulunan Demircik Köyü yakınlarındaki kaynaktan getirerek bütün mahalle ve sokaklardaki çeşmelerden akıttıkları tatlı suyun son derece sağlıklı olduğunu söyledi. Ancak yaklaşık birkaç yıldan beri halk arasında içme sularının kirli olduğu söylentileri dolaşırken, ilçede damacanalı su satışlarının arttığı ifade edildi.
Bunun üzerine ilçe meydanındaki hoparlörlerden suların temiz olduğu yönünde anonslar yaptıran Belediye Başkanı Mehmet Arı, "Halkımızın daha sağlıklı su içmeleri için bin bir güçlükle kilometrelerce uzaklıktan su getirdik. Çeşmelere böyle afiş asılarak halkı tedirgin edenleri kınıyorum. Bunun siyasi olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.
BURSA - İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2004 Çarşamba 19:01:48
Güncelleme :6 Ağustos 2004 Cuma 12:40:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?