1
Haziran
2024
Cumartesi
ORHANELİ - BURSA

Rahvan atlar Orhaneli’de yarıştı

Orhaneli Belediyesi ve Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanlığınca bu yıl 6’ncısı düzenlenen rahvan at yarışları büyük ilgi gördü

Baş, başaltı, büyük orta, küçük orta, deste boy, dörtlü taylar, üçlü taylar ve tay kategorilerinde toplam 113 at yarıştı. Güney Marmara ve Ege bölgesindeki at severlerin büyük ilgi gösterdiği yarışlara bu yıl Erzurum, Kayseri, Antalya, Konya, Isparta'dan da katılanlar oldu. Yarışların açılış konuşmasını yapan Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, “Türk denince aklımıza ilk gelenlerden biri attır. Osmanlının ilk at koşturduğu bu topraklarda ata sporumuz rahvan yarışlarını 6. kez yapmanın gururunu yaşıyoruz" dedi.

Yarışları Orhaneli Kaymakamı Ahmet Atılkan, Harmancık Kaymakamı Kemal Duru, Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlaoğlu, Harmancık Belediye başkanı Mustafa Çetinkaya ve çok sayıda yarışsever takip etti. Yarışmalarda birinci gelenlere para ödülü verildi. Baş kategorisinde Gemlikli İbrahim Onsekiz’in atı birinci olurken, Osman Sertaslan ikinci, Zait Oruç üçüncü oldu. Baş altında birinci Mustafa Sertkaya, ikinci Bedri Canbay, üçüncü Hikmet Saylı oldu.

 

iha
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2009 Pazartesi 20:09:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?