22
Mayıs
2024
Çarşamba
ORHANELİ - BURSA

Spor salonu inşaatı çürüyor

Orhaneli'nde, 1995 yılında temeli atılan spor salonu inşaatı kaderine terk edildi. Etrafında otlar ve ağaçlar biten inşaat, çürümeye başladı.

Arpalık Mevkii’nde, 6 bin 417 metrekarelik arazi üzerine 9 yıl önce yapımına başlanan spor salonu inşaatı, ödenek gönderilmediği gerekçesiyle yarım kaldı. Spor tesisinin yapıldığı araziyi eski Orhaneli Belediye Başkanı Gürel Yıldız’ın bağışladığı ve zamanın Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Şükrü Erdem tarafından temeline ilk harcın konulduğu bildirildi.

Orhaneli ile birlikte, aynı tarihte Manisa-Gördes’te de kapalı spor tesisi inşaatının temeli atıldığı ve her 2 ihaleyi müteahhit Rahmi Atay’ın aldığını belirten ilçe sakinleri, "Bizim spor salonu inşaatına senelerdir bir çivi bile çakılmazken, 2002 yılında Gördes’teki tesisler bitirilip hizmete sokuldu. 1995 yılında başlanan tesis zamanında yapılsaydı 25 milyar liraya bitecekti. Şimdi işi bitirmek 900 milyar lira gerekiyor. Bugüne kadar siyasi partilerin ilgisizliğinden dolayı Orhaneli bir kapalı spor salonuna kavuşamadı" dedi.

Orhaneli halkı, spor salonunun gerekli kaynak tahsis edilerek bir an evvel bitirilmesini istiyor.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2005 Cumartesi 11:55:11
Güncelleme :29 Mayıs 2005 Pazar 15:20:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?