16
Haziran
2024
Pazar
YAŞAM

Yol çilesi bitiyor

Bursa Orhaneli karayolunda 1.5 yıldan bu tarafa yaşanan çile bitiyor. Orhaneli Bursa karayolunun 15 ve 20. kilometreleri arasında yapılan yol genişletme çalışmaları 2 ay önce tamamlanırken, 2 aydan bu tarafa asfalt döküm işinin gerçekleşmemesi, yöre halkını isyan ettirdi.

AKP Bursa Milletvekili Faruk Anbarcıoğlu, yol çalışmasının dağ yöremiz için bugüne kadar en büyük bir çalışma olduğunu belirterek, "8 bin 400 metre virajlı ve dar yolumuzu genişlettirdik.

Bir kısmına asfalt döküldü. Vatandaşlarımız yaklaşık 1.5 yıldan bu yana yollarda çamur toz toprak zeminle boğuşarak Bursa'ya gidip geliyorlar. Son olarak 2 ay öncede asfalt dökülmesi için ihale yapıldı. İhale de fiyat yüksek bulunduğu için iptal edildi.

Tekrar geçen ay sonunda yapılan 2. ihalede ise bir firma ihaleyi kazandı ve şu an çakıl taşları taş ocaklarında kırılıp hazırlanıyor. 10-15 güne kadar asfalt çalışmaları başlayacak. Biz bu yolu tüm dağ yöresi insanı için yapmaya çalışıyoruz, fakat hakkımızda yapılan haksız sözler bizleri üzüyor. Ama sonuna kadar vatandaşlarımız için hizmet edeceğiz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2005 Çarşamba 17:39:42
Güncelleme :8 Kasım 2005 Salı 13:42:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?