24
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

Alışveriş merkezinde yangın: 4 kişi zehirlendi

Bir alışveriş merkezinin deposunda jeneratörün kısa devre yapması sonucu çıkan yangında, 1 trilyon liralık malzeme kül oldu.

Alınan bilgiye göre, dün akşam saat 18.45 sıralarında merkez Osmangazi İlçesi Hüdavendigar Mahallesi'ndeki Şaypa Alışveriş Merkezi'nin bodrum katındaki deposunda, jeneratörün kısa devre yapması sonucu yangın çıktı.

İtfaiye ekibi, sağanak yağış nedeniyle yangın yerine 20 dakikada ulaşabildi.

İhsaniye, Zafer, Gençosman ve Mimar Sinan'dan gelen 35 personel, 14 itfaiye aracıyla yangını yaklaşık 2 saatlik çalışma sonucu söndürdü.

Dumandan zehirlenen 3 market personeli ile itfaiye erleri İbrahim Karadeniz ve Mustafa Sallı ise, kaldırıldıkları Çekirge Devlet Hastanesi'nde tedavi edildikten sonra taburcu edildi. Yangında 1 trilyon liralık maddi hasar meydana geldiği bildirildi.

Yangın söndürme çalışmalarını yönlendirmek için Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sabri Yalın da olay yerine geldi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Orhan Doğan, yaptığı açıklamada yangının 2 saatte tamamen söndürüldüğünü belirterek, "Bir taraftan köpük makinesiyle söndürme çalışması yapılırken, diğer yandan duman tahliye makinesi kurularak duman tahliye edildi. Hem içerden hem dışardan yangına müdahale ettik.

Alevlere 4 grubumuzdan 14 araçla 35-40 kişilik bir personel müdahale etti. Havalandırma pencerelerini ve mazgalları kepçeyle açtırmak durumunda kaldık" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2005 Cumartesi 13:10:55
Güncelleme :17 Eylül 2005 Cumartesi 15:34:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?